Hűvösvölgytől - Pasarétig

Hűvösvölgyi villamos-végállomás - Nagyrét (akadálymentes tanösvény) - Tótasszonyi út - Vadaskert - Vadaskerti emlékmű - Libanoni cédrus - Apáthy-szikla - Napraforgó utcai villatelep - Pasaréti tér

Jelzések:  piros kereszt , sárga körút , piros sáv , sárga sáv , sárga keresztUtazás:

A túra kezdőpontja az 56, 56A vagy 61-es villamossal érhető el, amelyekkel a hűvösvölgyi végállomásig kell utazni.

A túra végpontja a Pasaréti téren van, itt az 5-ös autóbuszra lehet felszállni, ami visszavisz a Széll Kálmán térre, illetve Rákospalotáig is eljutnak vele.
Kattintson a BKK-menetrendhez!

Útvonal-leírás:

Kiindulópontjuk a villamosok hűvösvölgyi végállomása. Innen a kék sávjelzésen elindulva egy rövid séta után lejutnak a Nagyrétre, ahol az újonnan kiépített tanösvényen akár babakocsival is kényelmesen sétálhatnak. Ha útjukat - a rétet a sárga körútjelzésen  megkerülve - tovább folytatják, és átkelnek a Nagykovácsi úton, akkor a Tótasszonyi úton visszaérkeznek a villamos-végállomásra, ahol egy rövid szakaszon ismét a kék sávot  kell követni.

Az út túloldalán hamarosan egy elágazáshoz érnek. A sárga sávjelzést követve az út egyik legszebb erdei szakasza található itt. Érdemes egy kis pihenőt tenni, hiszen a túra fele még hátra van, és az emlékmű mellett erdei padok, tűzrakó hely és asztal várja a túrázót.

Visszatérve a piros körúton haladva elérik a lakott terület határát, és rövid kitérővel eljutnak a Libanoni cédrusig.

Visszatérve a piros körútra hamarosan elérik a zöld körutat .  Ezt a jelzést követve megérkeznek a Görgényi úthoz, amelyen átkelve megkezdik a túra utolsó erdei szakaszát a zöld sávon . Ha valaki elfáradt, és nem szeretne tovább gyalogolni, ezen a ponton lerövidítheti a sétát, ugyanis itt, a Nagybányai útnál van a 11-es autóbusz végállomása, amellyel kényelmesen és gyorsan eljuthatnak a Batthyány térre.

Lassan az Apáthy-sziklához érnek, ahol csodálatos körpanoráma fogadja Önöket.  Ezután útjuk már lakott területen visz tovább; a Nagybányai, majd a Battai lépcsőn leereszkedve eljutnak az Ördög-árokig. Az autóbusz-végállomás egyben a túra végállomása Az 5-ös buszra felszállva eljuthatnak a Széll Kálmán térig, a Keleti pályaudvarig vagy akár a Rákospalotai végállomásig.