BKV.hu

Szervezeti tagságokUnion Internationale des Transport Publics: Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség

Székhelye: Brüsszel

A szövetség a városi, elővárosi és regionális közforgalmú közlekedési vállalatokat képviseli az Európai Unióban, figyelemmel kíséri a regionális programok végrehajtását az egyes tagállamokban, illetve szakmai ajánlásokat fogalmaz meg az Európai Unió felé.

További információ az UITP honlapján található: www.uitp.org


Magyar Közlekedési Szövetség

MKSZ

Cím: 1980 Budapest Akácfa u.15.

Telefon: +36-1/461-65-00/11090

A Magyar Közlekedési Szövetség 1998-ban alakult civil szervezet. Kezdetben Helyi Közösségi Közlekedést Ellátók Országos Szakmai Szövetsége névvel működött, a neve 2006-ban Magyar Közösségi Közlekedési Szövetségre, majd 2011 decemberében Magyar Közlekedési Szövetégre változott.
 
A szövetség elnöke: Dr. Várszegi Gyula.
 
A szövetség célja, hogy összefogja a Magyarországon helyi közösségi közlekedéssel foglalkozó szervezeteket, vállalatokat, valamint a közlekedés feltételeit biztosító társaságokat. A szakmában résztvevők vonatkozásában a jogszabályalkotás előkészítése során egyeztetett célokat képvisel a feladatok realizálása érdekében.
 
Jelenlegi legfőbb célkitűzéseként részt vesz a különböző alternatív meghajtású járművek üzembe állításának előkészítésében. A Magyar Közlekedési Szövetség tagjainak száma folyamatosan bővül, jelenleg 6 nagyobb közlekedési szolgáltatót tömörít.

 

További információ a MKSZ honlapján található: www.kozlekedesiszovetseg.hu


Volán Egyesülés

A VOLÁN Egyesülés 28 tagszervezet összefogásával gazdálkodásuk eredményességének előmozdítására és tevékenységük összehangolására, valamint szakmai és társadalmi érdekeik képviseletére 1989-ben alapított jogi személyiséggel rendelkező kooperációs társaság. Gazdasági társaságuknak jelenleg 62 tagszervezete van és három tagozatban végzi tevékenységét: az Autóbuszközlekedési, az Árufuvarozási és Szállítmányozási valamint a Szolgáltatási Tagozatban. Az Egyesülés arra törekszik, hogy a VOLÁN cégcsoporthoz tartozó társaságok az összehangolt tevékenységükkel jól szolgálják az utasok, ill. a megrendelők igényeinek kielégítését.

További információ a Volán Egyesülés honlapján olvasható: www.volanegyesules.hu