BKV.hu

Talált tárgyak ügyintézése


Mit is tehet, aki elveszítette valamijét a BKV járatainak egyikén?

Írjon e-mailt a talalttargy@bkv.hu e-mail címre, amiben minél részletesebben leírja a keresett tárgyat, valamint az elhagyás lehető legpontosabb idejét és a viszonylatszámot. Pl. 2023. július 14-én pénteken 13.00 óra körül a 74-es trolin maradt az esőkabátom, amely XY márkájú és rózsaszín alapon zöld békás.

Ezt követően várnia kell néhány napot (erről a beérkezést követően automatikus válaszban is tájékoztatjuk), mert időbe telik, amíg a telephelyről beszállítják hozzánk a keresett tárgyat, és természetesen a nyilvántartásba vétele sem maradhat el. Kollégáink a következő heti beszállításokat is megvárják a válaszadással – tapasztalataink szerint így tudunk biztos választ adni.
Ha azt a választ kapja, hogy nálunk van a keresett tárgy, személyesen tud befáradni érte (Ön vagy meghatalmazottja), és miután hitelt érdemlően igazolta a személyazonosságát és (még látatlanul!) egyértelműen beazonosította a keresett tárgyat, a kezelési költség megfizetését követően (a mindenkori, elővételben megváltott vonaljegy ára) távozhat is visszakapott tulajdonával. Csak készpénzes fizetési mód lehetséges. Felhívjuk figyelmét, hogy a keresett tárgyat részletesen le kell tudnia írni.

Az azonosításról: fényképpel ellátott hivatalos okmányt tudunk csak elfogadni; amennyiben ez nem áll rendelkezésére (pl. azért, mert elhagyta, és nálunk van), anyakönyvi kivonatával tudja bizonyítani személyazonosságát. Nem vagyunk hatóság, így az épp nálunk levő fényképes okmányai alapján nem áll módunkban azonosítani Önt!

Elérhetőségeink: 
E-mail címünk: talalttargy@bkv.hu
Címünk: Budapest VII. kerület Akácfa utca 18.

Nyitvatartás: 

 

Hétfő ZÁRVA
Kedd 10:00-16:00
Szerda 10:00-16:00
Csütörtök 10:00-16:00
Péntek ZÁRVA

 

Kérjük a tisztelt érdeklődőket, hogy Talált Tárgy Kezelőségünkre a kiírt nyitvatartási időn belül érkezzenek, azon túl nem áll módunkban kiszolgálni Önöket! 


Talált tárgyak kiadása:
 
A megtalált tárgyakat kizárólag személyesen lehet átvenni. A kiadáshoz a tulajdonjog meghatározása szükséges. Ehhez meg kell adni:
•  az elvesztés idejét és helyét,
•  az elvesztett tárgy tulajdonságait, pl.: kinézetét (szín, méret, márkajelzés stb.). Kétség esetén egyéb, kizárólag a tulajdonos által ismerhető, tudott azonosítók meghatározása is szükséges lehet.
  
A kiadáshoz szükséges:
•  személyazonosságot igazoló arcképes okmány (személyi igazolvány, diákigazolvány, vezetői engedély, személyazonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együtt, útlevél), vagy születési anyakönyvi kivonat bemutatása;
•  egyszeri kezelési költség (egy előreváltott vonaljegy mindenkori ára) megfizetése. Kezelőségünkön kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség.

Akadályoztatás esetén a talált tárgyat a tulajdonos által kiállított írásbeli meghatalmazással rendelkező személy is átveheti. Kiskorú esetében annak gondviselője meghatalmazás nélkül veheti át a kiskorú iratait és egyéb elveszített tárgyait, a rokoni kapcsolat fennállásának igazolása mellett.