Virtuális Erőmű Program

A fel nem használt energia a legzöldebb energia

 

Társaságunk 2014-ben csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz, amelynek elsődleges célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A program által indított Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat keretén belül a BKV Zrt. 2014-ben megkapta az „Energiatudatos Vállalat" címet. A Társaság elkötelezett a tudatos és hatékony energiagazdálkodás mellett, ezért a számos jelenleg is folyamatban lévő hatékonyságjavító projekt, intézkedés mellett folyamatosan keressük az újabb megtakarítási lehetőségeket.

Az Energiatudatos Vállalat cím pályázata kapcsán tett vállalásaival összhangban 2015. szeptember 15-én egész napos szakmai fórumot szervezett Társaságunk, ahol bemutattuk a már eddig elért eredményeinket, a további terveinket, és folyamatban lévő projektjeinket. A szakmai fórumot házigazdaként Bolla Tibor elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, aki egyúttal hivatalosan is bejelentette: Társaságunk eddig elért eredményei, valamint további vállalásai alapján 2016-ban pályázik a Virtuális Erőmű Program (VEP) Energiahatékony Vállalat díjra.

Ezen kívül előadást tartottak meghívott partnereink képviselői is, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a BKV Zrt. energia-megtakarítási eredményeihez, illetve saját működésük során kiemelt figyelmet fordítanak az energiahatékonyság és a környezetvédelem kérdésére.