BKV.hu

Hajózás

A BKV 10 személyhajóval rendelkezik, amelyek mindegyike alkalmas a közösségi közlekedésben való részvételre, ugyanakkor sétahajózásra, valamint különböző rendezvények lebonyolítására is - hajóink megjelenése szinte része a főváros imázsának. Kérjük, keressen minket, ha hajót bérelne, egyedi ajánlatokkal várjuk! (Különjáratok, rendezvényhajózás, hajóbérlés)

A flotta gerince a 80-as években épült, ám karbantartásuk és modernizálásuk folyamatos (A BKV hajók bemutatása). Az elmúlt időszakot arra használtuk, hogy hajóink esztétikai felújítását is elvégezzük, így megújult hajóparkkal állunk az érdeklődők rendelkezésére (Különjáratok, rendezvényhajózás, hajóbérlés).

18 kikötőnk lefedi a Duna teljes fővárosi szakaszát, így megállóhelyünk van többek között a Kossuth téren, a Várkert bazárnál, a Batthyány téren, a Petőfi téren, a Jászai Mari téren, a Szent Gellért téren, a Margitszigeten, az Óbudai szigeten, a Római-parton, stb. (Kikötők listája). Kikötőink 2012-től folyamatosan megújulnak, legtöbbjük mozgáskorlátozottak számára is igénybe vehető, a megállóhelyek környezetében kerékpártárolók, néhány helyszínen pedig P+R parkolók is kialakításra kerültek. A hajóink többségére biciklivel és kerekesszékkel is fel lehet szállni.

A BKV hajós csapata szakmailag magasan képzett, több éves, évtizedes hajózási tapasztalattal rendelkezik, és elkötelezett abban, hogy mindenki, aki a fővárosban él vagy idelátogat, legalább egyszer lássa a Dunáról Budapestet!