BKV.hu

Már kaphatók a jegyek a IX. Libegők éjszakájára!

2024-07-03 10:44:00

A BKV – a Zugligeti Libegővel – újra csatlakozik az országos rendezvényhez július 13-án, szombaton este ugyanis ismét várják a nem mindennapi élmény kedvelőit. Az eseményre korlátozott számban árusított belépők már megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

 

A Zugligeti Libegő hosszabb műszaki felújítás után két hónapja várja újra a kirándulókat. Magyarország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség. Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig egy európai nagyvárosra, Budapestre kínál egyedi kilátást a kikapcsolódni vágyóknak. Éjszakai üzemmenetben csak ilyenkor, a Libegők Éjszakáján működik.

A IX. Libegők éjszakáján, 2024. július 13-án 17:00 órától éjjel 1 óráig lehet libegni a János hegyre. Az éjszakai utazás izgalma és a kivilágított főváros látványa nem mindennapi élményt ígér.

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 5000 Ft-os retúrjeggyel látogatható. Aki nem szeretne lemaradni, annak érdemes elővételben megváltania, erre a Deák Ferenc téri metró aluljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban van lehetőség nyitvatartási időben (hétfő kivételével 10:00-17:00). A jegyeket csak készpénzért lehet megvásárolni. Gyermek-, és diákjegy a rendezvényre nem váltható, az utazás 3 éves kor alatt ingyenes.

A jegyvásárlás részleteiről informálódhat a BKV honlapján is:

https://www.bkv.hu/hu/content/libegok_ejszakaja_ejszakai_libegozes

A libegőzés szerelmeseinek kínált Libegő Loyalty Kártyával az első 100 vásárló 50%-os kedvezménnyel válthatja meg jegyét a IX. Libegők Éjszakájára! A kártya egyszeri díj megfizetésével vásárolható meg, amelynek összege felnőtt esetén 6000 Ft, míg a diákkártya 3000 Ft. További információ:

https://www.bkv.hu/hu/content/llk

 

2024. július 3.

 

BKV Zrt.