BKV.hu

Innovatív megoldások, fejlesztések és beruházások

A környezet- és klímavédelem, a fenntartható energiagazdálkodás, valamint az ökológiai lábnyomunk csökkentése nem csak feladatunk, hanem mindannyiunk közös érdeke is. A tisztább és élhetőbb jövőkép nélkülözhetetlenségét Társaságunk is maximálisan magáénak vallja, és ezen elveket igyekszünk tükrözni a fejlesztések és a beruházások során is.

A megújuló energiaforrások előtérbehelyezése, ezzel párhuzamosan pedig a tisztább és élhetőbb környezet biztosítása Társaságunk azon törekvése, ami hozzásegíthet minket a fővárosi környezet- és klímavédelmi célok megvalósításához.

Járműbeszerzéseink és járműfelújításaink során az elérhető legkorszerűbb műszaki megoldások alkalmazásával biztosítjuk a fenntartható közösségi közlekedés célrendszerének teljesülését. A budapesti elvárásoknak megfelelően kialakított járműveinkkel versenyképes választ szeretnénk adni korunk társadalmi elvárásaira.

Pályaépítéseinknél és felújításainknál a kedvező környezeti hatású, urbanisztikai szempontból illeszkedő, zaj-és rezgéscsillapított, hosszú élettartamú, de minimális fenntartási igényű műszaki megoldásokra fókuszálunk.

Épületfelújításainknál fokozott figyelmet fordítunk épített környezetünk örökségének védelmére, a ránk bízott értékek megőrzésére, új építéseinknél pedig az adott helyszínen a leghatékonyabb energetikai jellemzőket biztosító megoldások alkalmazásával teljesítjük a hosszú távon is fenntartható, gazdaságos működés feltételeit.

Főbb beruházásaink

Hamarosan átadjuk a megújult és akadálymentes Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásokat (bkv.hu)

Év végi rekord: napi két új busz a BKV-nál

A BKV keresi a lehetőséget járműparkja megújítására

Alacsonypadlós járművek is közlekednek az 50-es villamos vonalán szeptembertől (bkv.hu)

Kezdődik a Zugligeti Libegő nagyjavítása (bkv.hu)

100 új Mercedes-busz érkezik a BKV-hoz

Újra jár a megfiatalodott Budavári Sikló (bkv.hu)

Megkezdi utasforgalmi próbaüzemét a korszerűsített 1624-es pályaszámú TW villamos (bkv.hu)

Akadálymentesítés az M3 metró vonalán (bkv.hu)

Átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét (bkv.hu)

Innovatív megoldás a fenntarthatóság jegyében – Napelemes autóbusztárolók Kelenföldön (bkv.hu)