BKV.hu

Villamost vezetnél? – a BKV-nál megteheted!

2022-11-25 10:25:00

Ahogy a nagyvilágban, úgy Budapesten is fejlődik a kötöttpályás városi közlekedés, járműparkunk folyamatosan korszerűbb villamosokkal bővül, a főbb vonalak is megújulnak, hosszabbodnak. A fejlődéshez szükség van  azokra a kollégákra is, akik mindezt életre keltik: villamosvezetőnek bárki jelentkezhet, aki szeretne részese lenni a főváros mindennapjainak, egyúttal pedig egy felelősségteljes, tiszteletre méltó szakmában elhelyezkedni. Legújabb vlog epizódunkból kiderül, mit kell ahhoz tenni, hogy valakiből villamosvezető válhasson!

 A BKV-hoz bárki jelentkezhet villamosvezetőnek, aki befejezett általános iskolai végzettséggel rendelkezik és legalább 20 éves. A jelentkezés első lépése a regisztráció a Villamosoktatás (villamosoktatas.hu) oldalon, majd ezután kezdődik el a felvételi eljárás.  A 7-9 hónapot felölelő tanfolyamaink mindig előre tervezett időpontban indulnak, így érdemes figyelemmel követni ezeket.

 És hogy mit tartogat a villamosvezetővé válás folyamata egy leendő kollégánknak?

 A 7 részből felépülő tananyag során olyan elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el, mint a vasútszakmai ismeretek vagy a járműtípusok megismerése, de gyakorolhatják a vezetést tanulójáraton, valamint útvonalismeretet is kapnak. Villamosszimulátorunk segítségével a mindennapos munkavégzés során előforduló szituációkat ismerhetnek meg a tanulók, erről korábban már készítettünk egy vlog epizódot. Sőt, a BKV tanfolyamán résztvevő tanulók még fizetésre és béren kívüli juttatásokra is számíthatnak! A legszorgalmasabb tanulók pedig akár más munkakörökben is kipróbálhatják magukat.

 A legújabb vlog epizódunk az alábbi linken tekinthető meg:

Budapest, 2022. november 25.

BKV Zrt.