BKV.hu

Van, amit sohasem lehet megunni – Indul a BKV vlog 4. évad

2022-10-08 12:16:00

A metróvonalakon naponta közlekedő ezrek biztonságát minden állomáson egy láthatatlan „őrző” védelmezi. Az M4-es vonalon szolgálatot teljesítő állomási diszpécser-járművezetők felelősségteljes munkáját ismerhetik meg nézőink a BKV vlog mai naptól elérhető legújabb részében.

2019 szeptemberében debütált hivatalos YouTube-csatornánkon társaságunk vlogsorozata, amelyben műszaki különlegességeket, szakmánk kulisszatitkait, utasaink számára ritkán látható BKV-s helyszíneket mutatunk meg nézőinknek. Az első három évadban összesen 51 résszel jelentkeztünk.

10000 fős, Budapest minden pontján jelenlévő cégünkhöz és a közösségi közlekedéshez kötődő érdekfeszítő témák száma szinte végtelen. Mindenről ugyan nem tudunk vlogot forgatni, de a teljességre mégis törekszünk, ezért elindítjuk a BKV vlog 4. évadát.

Első epizódunk helyszíne az M4-es metróvonal egyik állomása, ahol, akárcsak a többi állomáson, az utasok számára nyitott terek mögött szolgálati helyiségek egész rendszere húzódik meg. Egy ilyen „rejtett” szobában dolgozik főszereplőnk, az állomási diszpécser-járművezető. Ő indítja és állítja meg szükség esetén a mozgólépcsőket, üzemkezdetkor nyitja, üzemzáráskor zárja az állomást, és utasrosszullét esetén akár defibrillátorral is segítséget nyújt. Mindez persze csak egy kis része a feladatainak. Az izgalmas munkakör bemutatását inkább hagyjuk szakavatott kollégánkra:

 

Kattintsanak a 4. évad 1. részének megtekintéséhez!

 

A következő hónapokban szokás szerint hetente jelentkezünk majd egy-egy új résszel többek között a Hungaroringről, ahol járművezetőink kapnak vezetéstechnikai tréninget, a fődiszpécseri központból, ahol minden információ összefut, és kiderül majd az is mit kell tennie annak, aki egy 16 tonnás csuklósbusz volánja mögé szeretne ülni.

 

Böngésszenek korábbi videós tartalmaink között!

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog legjátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

 

2022. október 8.

BKV Zrt.