BKV.hu

Sajtóközlemény

A BKV átadott minden dokumentumot a rendőrségnek a feljelentéseiben szereplő közel 50 szerződéssel kapcsolatban, valamint a BRFK által kért egyéb ügyekre vonatkozóan.
A BKV még egyszer megerősíti, hogy eddig 40 esettel kapcsolatban tett feljelentést a BRFK-nál. Ebből két feljelentés végkielégítésekkel kapcsolatban (2009 augusztus 10., szeptember 30.) történt. További feljelentések születtek ismeretlen tettes ellen 38 cég 48 szerződésével kapcsolatban.

Dr. Kocsis István a február 8-án – a Főpolgármesteri Hivatalban – tartott sajtótájékoztatón 27 cég szerződéseivel kapcsolatos feljelentésről számolt be, és kilátásba helyezte további 30 feljelentést megtételét. Ebből 11 cég 15 szerződésével kapcsolatban már a múlt hét folyamán megtette a BKV az újabb feljelentéseket. További feljelentések várhatók még ezen a héten is. A BKV kötelességének érzi minden olyan ügyben a rendőrséghez fordulni, ahol felmerül a gyanúja annak, hogy a társaság számára előnytelen szerződést kötöttek, és a társaságot megkárosították.

Az első feljelentést szeptember 18-án 1 cég, a következőt október 30-án 2 cég, november 4-én 1, december 7-én 13 cég, január 22-én 10 cég, február 10-én 1, február 12-én 10 cég tanácsadói szerződéseivel kapcsolatban tette a BKV ismeretlen tettes ellen.

Minden egyes esetben a BRFK pecsétes aláírással igazolta azok átvételét. A feljelentésekről szóló sajtóközlemények megtekinthetők a BKV honlapján.

Több cég esetében több – 2, 3 vagy 4 – gyanús szerződésről van szó.

Ami a dokumentumok átadását illeti, a BKV minden – a rendőrség által kért és a cégnél fellelhető, rendelkezésre álló – dokumentumot maradéktalanul átadott.

A szóban forgó esetek többnyire a 2007-2008-as évek tanácsadói szerződéseit érintik. A BKV 2007-ben 700 MFt-ot jóval meghaladó, 2008. szeptemberig közel 400 MFt, míg szeptember 1-től december végéig (Kocsis István vezérigazgató munkába lépését követően) csak 35 MFt összegben kötött tanácsadói szerződéseket.

A BKV továbbra is együttműködik a rendőrséggel, és segíti a hatóságok munkáját.

2010. február 15., 19 óra perc
BKV Zrt.