BKV.hu

Ötletmenedzsment – munkavállalói innovatív ötleteit jutalmazta a BKV

2023-11-15 12:21:00

Két ötlet már megvalósult a BKV idei Ötletmenedzsment versenyére érkezett pályázatokból. Budapest közösségi közlekedésének legnagyobb szolgáltatója az idén is díjazta dolgozói kreatív, hatékonyságnövelő, költségcsökkentő javaslatait.

A BKV már 15 éve ösztönzi dolgozóit arra, hogy ötleteikkel, jobbító szándékú javaslataikkal proaktívan vegyenek részt a cég célkitűzéseinek – a hatékony, fenntartható, magas színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatás – megvalósításában. Az idei Ötletmenedzsment versenyre 40 pályázat érkezett. A két legjobb ötlet már valósággá is vált. A Mexikói úti villamos végállomásra egy új figyelemfelhívó fényjelző eszköz került, segítve a járművezetőket a biztonságos közlekedésben. A másik kreatív újításnak köszönhetően pedig az M3 metróvonalon közlekedő metrókocsik ajtóhibáinak tesztelésére egy úgynevezett utastéri meghajtó motort fejlesztett, amely segítségével gyorsabban és pontosabban meghatározható egy esetleges műszaki hiba forrása, így az elhárítás, javítás is gyorsabbá, a metróforgalom pedig zökkenőmentesebbé válhat.

A BKV dolgozóinak kreatív felvetései a munkafolyamatok egyszerűsítéséről, a forgalombiztonságról, a szervezetfejlesztésről és az energiahatékonyságról szóltak. A döntős versenyzők részletesen kidolgozták javaslatukat, prezentálták annak előnyeit, társasági hatásait, költségeit és megtérülését. Az Ötlet-Bíráló Bizottság ezeket figyelembe véve választotta ki a három nyertest és a két különdíjast.

A helyezettek:

1. Mészáros András forgalmi üzemviteli mérnök

2. Füredi László vasúti járműszerelő

3. Vajda Bernadett műtárgykarbantartó üzemvezető

 

Különdíjasok:

Kalina József László forgalmi járművezető

Pádár László közúti vasútijármű vezető

 

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a díjátadón elmondta, hogy rendkívül büszke a kollégáira, akik kreativitásukkal hozzájárultak a Társaság jobb működéséhez. A pályázatot benyújtók szakmai tudásukat nemcsak a napi teendők elvégzésénél használják, hanem innovatív ötleteikkel megmutatták, hogy elkötelezettek a közösségi közlekedés és annak legnagyobb szolgáltatója, a BKV iránt.

 

BKV Zrt.

2023. november 15.