BKV.hu

Nincs több sorbanállás! Az interneten keresztül vásárolható „E-jeggyel” is használható a Budavári Sikló.

2023-09-01 11:03:00

Szeptember 1-től már online is megvásárolható a jegy a főváros ikonikus közlekedési eszközére, a Budavári Siklóra. A kényelmi szolgáltatással – minimális költség fizetése mellett – elkerülhető a sorbanállás a budapestiek és az idelátogató turisták körében töretlen népszerűségű Siklóra.

 

A 2021-es nagyjavítását követően tavaly nagyobb informatikai fejlesztésen is átesett a Sikló, kicserélték – egyebek mellett – a beléptetőrendszer hardver elemeit, és új szoftvereket is telepítettek, amelyek immár lehetővé teszik az online jegyértékesítést. A Budavári Siklóra a siklojegy.hu felületen lehet online megvásárolni a jegyet. A kényelmi szolgáltatás minimális, 150 Ft-os költséggel jár.

 

Az 1870-ben épült Budavári Sikló a Duna-partot köti össze a Budavári Palotával. Hossza 95 méter, hajlásszöge 30 fokos. A hegyi pályán mozgó különleges vasút (a Margit és a Gellért kocsikkal) mintegy 50 méteres magasságba emelkedik, lenyűgöző, egyedi panorámát kínálva utasainak. A forgalom nagy részét a külföldi turisták adják, de az utóbbi években fokozatosan nőtt a hazai utasok aránya is. A Budavári Sikló 1987 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

 

2023. szeptember 1.

 

BKV Zrt.