BKV.hu

Forgatási engedély kiadása

Sajtószoba
sajto@bkv.hu 

Forgatási és fotózási lehetőség a BKV Zrt. járművein, telephelyein, területein

Forgatási, fotózási engedély csak a sajto@bkv.hu címre küldött levélben kérhető a BKV Zrt. Tájékoztatási osztályától, a kérelmező adatainak, elérhetőségének, valamint a forgatás/fotózás körülményeinek, céljának megadásával, reklám- és játékfilmek esetében a forgatandó film forgatókönyvének, szinopszisának ismertetésével. 

A felvételkészítés kizárólag akkor engedélyezhető, ha: 
  • a Társaság és a közösségi közlekedés megítélését nem rontja,
  • kommunikációs szempontból támogatható,
  • nem akadályozza vagy zavarja a menetrend szerinti jármű- és utasforgalmat, illetve a telephelyen zajló munkát,
  • nem veszélyezteti a társaság alapfeladatainak ellátását,
  • nem balesetveszélyes (pl. tilos a feszültség alatti pályán, a mozgólépcsőn utasforgalomban, vagy a vezetőfülkében való felvételkészítés stb.),
  • összhangban van a BKV Zrt. Biztonsági és Vagyonvédelmi Szabályzatában foglaltakkal,

A forgatás és fotózás térítési díját az értékesítéssel foglalkozó szakterületek a BKV Zrt. Igazgatósága által jóváhagyott díjtáblázatok alapján állapítják meg, a terület-, eszköz- és szakmai segítség igényének, szükségességnek figyelembe vételével, a felvételkészítésre fordított idő függvényében. 
Térítési díj megfizetése nélkül engedélyezhető a  BKV Zrt. területein a mindennapi tájékoztatást szolgáló dokumentumjellegű, illetve ismeretterjesztő rádió- és televízió műsorok forgatása, felvételek és interjúk, fotó- és riportsorozatok készítése.
Egyéni elbírálásra tanintézmények, szakmai csoportok, valamint mozgás-, látás-, és hallássérült kérelmezők, vagy egyéb módon sérült, hátrányos helyzetű egyének esetében van lehetőség.

Keressenek minket bizalommal!

Megértésüket köszönjük!