BKV.hu

Egyszerűsödik a D-kategóriás jogosítvány megszerzése – már lehet jelentkezni a BKV őszi autóbusz-vezetői tanfolyamaira

2023-08-04 11:04:00

Szeptember 5-től indítja új autóbusz-vezetői tanfolyamait a BKV, amire már B kategóriás jogosítvánnyal is lehet jelentkezni, vagyis ezentúl a tehergépkocsi-jogosítvány megszerzése nélkül is részt lehet venni a képzésen.  

A BKV tanfolyamaira a karrier.bkv.hu oldalon keresztül lehet B kategóriás jogosítvány, PÁV II vizsga, és EÜ2 orvosi alkalmassági meglétével regisztrálni. A jelentkezők már a tanfolyam ideje alatt munkatársak lesznek és a munkabér mellett a tanfolyam moduljaihoz (3+1 db) kapcsolódóan br. 150.000 Ft/modul (összesen: br. 600.000,- Ft) sikerdíjat is kapnak.

Korábban, ha valaki az autóbusz-vezetést választotta hivatásul, először a személygépkocsi vezetésére jogosító B, majd a tehergépkocsi vezetésére jogosító C kategóriás vizsgát kellett letennie, és csak ezt követően kezdhette meg az autóbusz vezetésére jogosító D kategória megszerzését. Most B kategóriás jogosítvánnyal már lehet jelentkezni a D kategóriás tanfolyamra. Így a leendő hivatásos buszvezetők gyorsabban sajátíthatják el a biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteket, képességeket.

Mindezek mellett B kategóriás jogosítvány meglétével a trolibuszvezetői tanfolyamainkon is várjuk az érdeklődőket, jelentkezőket.

Az egész Európában problémákat okozó autóbuszvezető-hiányra reagálva a BKV Zrt. nemcsak az új hivatást választó, leendő autóbusz-vezetőket várja, hanem a szakmában már jelenleg is dolgozó, képzett járművezetőket (autóbuszvezetőket, trolibuszvezetőket) is. Nyáron különösen megéri a BKV-ra váltani és BKV-snak lenni. 2023. augusztus 31-ig ugyanis bruttó 500-500 ezer forintot fizetünk a jelentkező képzett autóbusz- és trolibusz-vezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is. Ha 6 hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak, mindketten megkapják a bruttó félmillió forintos bónuszt.

A BKV-nál jelenleg csaknem 2000 autóbuszvezető és mintegy 300 trolibuszvezető dolgozik, átlagos bruttó keresetük 730.000 forint. A BKV elkötelezett a munkakörülmények folyamatos fejlesztésében is, a járműflotta frissítése érdekében 2022-ben 135 új busz állt forgalomba és az idén megérkeztek az új trolibuszok is, összesen 48 darab.

Nemcsak budapestiek jelentkezését várjuk! A munkába járáshoz támogatást adunk, azoknak pedig, akik a fővárostól messzebb élnek, munkásszállón biztosítunk kedvezményes elhelyezést.

 

2023. augusztus 4.

 

BKV Zrt.