BKV.hu

BKV-s munkavállalók a hatékonyságnövelésért – kihirdették a BKV Ötletmenedzsment versenyének nyerteseit

2022-12-07 12:26:00

A teljesítmény és a szolgáltatás színvonalának növelése, a költségek csökkentése vállalatunk határozott célkitűzése. Ezen célok elérésében a közösségi közlekedés napi üzemeltetésében részt vevő, jelentős tudást felhalmozó kollégáink nyújtják a legnagyobb segítséget. A mai napon ünnepélyes keretek között Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója átadta az idei Ötletmenedzsment verseny díjait a nyerteseknek.

 

14 évvel ezelőtt, 2008. szeptember 16-án alakult meg vállalatunk különböző szakterületei által delegált munkatársakból Társaságunk Ötlet-Bíráló Bizottsága. A bizottság évről évre áttekinti, és jutalmazza azokat a munkavállalói ötleteket, amelyek a BKV stratégiai céljaival összeegyeztethető módon eredményeznek hatékonyságnövelést, illetve költségcsökkentést.

Idén a tulajdonos Főváros elképzeléseivel összhangban újragondoltuk a munkavállalói ötletek beadásának és elbírálásának rendszerét, és „Ötletmenedzsment” címen szeptemberben versenyt hirdettünk kollégáinknak.

 

A BKV szinte összes igazgatóságáról és az érdekképviseletektől is jelentkeztek a versenyre összesen 65 egyéni és csoportos pályázattal. A beérkezett ötletek a munkafolyamatok egyszerűsítésétől (pl. forgalomszervezés, járműkarbantartás) a munkahelyi közérzet javításán, a közösségépítésen, a digitalizációs megoldásokon, az energiaválság hatásainak mérséklésén át a szolgáltatás színvonalát növelő és sokszor több millió forintos költségcsökkentést eredményező műszaki, technológiai újításokig terjedtek.

 

A december elsejei döntőben 13 ötlet megvalósításának előnyeit szemléltethették a kiválasztott pályázók az elérni kívánt hatásokat részletezve és a téma iránti elköteleződésüket bizonyítva a Bizottság előtt.

 

Bolla Tibor vezérigazgató a díjátadón elmondta: „rendkívül büszke vagyok kollégáimra, akik napi feladataik és személyes gondjaik mellett tudásukat, kreativitásukat felhasználva újítási javaslataikkal, elképzeléseikkel hozzájárultak Társaságunk jobb működéséhez”.

 

A helyezést elért pályázók szakterületükhöz kapcsolódóan nyújtottak be javaslatokat (az energiamegtakarítás, a műszaki újítások és a digitalizáció területén), munkaköri feladataikat jóval meghaladóan dolgozva azon, hogy a BKV Zrt. működése hatékonyabbá váljon. A Bizottság különdíjakat is odaítélt további színvonalas pályázatok elismeréseként.

 

A helyezettek:

 

1. Füredi László az M3 Vontatási Szakszolgálat munkavállalója

2. Szuhai Balázs, a Műszaki Üzemeltetési Szakszolgálat II. Műszaki Üzemeltetési Üzem metró műszaki ügyeletese

3. Káplár Zsófia, Szika Bettina és Dancsó Zsolt, az Irányítási Rendszer Menedzsment Iroda munkatársai

 

Különdíjasok:

 

Ilyés Attila, a Száva Járműfenntartási Üzem járműfenntartási mérnöke

Csepreghy Károly, a Létesítmény Fenntartási Üzem léltesítménytechnikusa

Molnár Ágnes, a Forgalombiztonsági és -felügyeleti Szakszolgálat tájékoztatási referense

 

Ezúton is gratulálunk a nyertes pályázatok benyújtóinak!

 

2022. december 07.

 

BKV Zrt.