BKV.hu

BKV Vlog 4. évad – Megkülönböztető jelzést használó járművek

2022-10-21 11:19:00

Ha felszíni közlekedés, akkor a BKV-val kapcsolatban mindenkinek joggal a kék buszok, piros trolik és sárga villamosok jutnak eszébe. Ha ezekkel a járművekkel a forgalomban probléma adódik, nincs vesztegetni való időnk. Ilyenkor kapnak szerepet cégünk megkülönböztető jelzés használatára jogosult járművei, amelyek sajátos közlekedéséről vlog sorozatunk legújabb része szól.

Társaságunk 22 ilyen gépkocsit üzemeltet. Ezeket leginkább baleseti helyszínelőink és az üzemzavar elhárítással foglalkozó kollégák használják. Utóbbiak talán legismertebb járműve a Schörling, amivel nézőink már az első évadban megismerkedhettek.

A reggeli csúcsban, vagy a nap bármely szakában beinduló „villogó” és megszólaló sziréna az autósokból, kerékpárosokból, gyalogosokból, általában a közlekedő partnerekből nehezen kiszámítható reakcióakt válhat ki. A biztonságos közlekedés követelményét helyszínelő és zavarelhárító járművezető kollégáinknak is mindenképpen szem előtt kell tartaniuk, bármennyire is sietnek egy baleset helyszínére vagy egy elakadt buszhoz, villamoshoz. Hogy kellőképpen fel tudjanak készülni a megkülönböztető jelzés használatára, az azzal járó speciális közlekedésre, és az ebből következő vészhelyzetek elhárítására, elméleti és különleges, tanpályán zajló gyakorlati képzésben vesznek részt.

Mi tehát mindent megteszünk, hogy a forgalombiztonság fenntartható legyen még extrém helyzetekben is. A biztonságos közlekedés azonban mindannyiunk érdeke. Figyeljünk egymásra, hiszen közös a pálya, közös a felelősség!

 

 

További videós tartalmaink:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog lejátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebookhttps://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

2022. október 21.

BKV Zrt.