BKV.hu

BKV Vlog 4. évad – Hogyan válhatsz autóbuszvezetővé

2022-10-28 10:27:00

Sok gyerek álmodozik róla, hogy felnőttként autóbuszvezetővé válhasson. Nem hiába. Különleges élmény a felkelő Nap fényében egy 20 tonnás BKV autóbusszal átgördülni a Duna felett az Erzsébet hídon. A hivatásos járművezetőé azonban felelősségteljes munka, komoly felkészülést, képzést kíván, de ez senkit ne rettentsen el álmai beteljesítésétől! Vlogsorozatunk legújabb részéből megismerhető az autóbuszvezető képzés folyamata, és az is, milyen segítséget nyújt a képzésben Társaságunk.

Korábbi videóinkból az autóbuszközlekedés iránt érdeklődők megtudhatták, hogyan indul egy buszvezető napja, hogyan, milyen rendben zajlik a járművek karbantartása, és ellátogattunk az ipari műemlék Kelenföldi autóbuszgarázsba is.

Most olyan „buszos témát” járunk körül, ami nemcsak a közlekedésbarátoknak lehet érdekes, hanem azoknak az álláskeresőknek is, akik egy stabil, kiszámítható munkahelyen szeretnének elhelyezkedni. Egy több száz lóerős autóbuszt vezetni, ami egyszerre 100 embert is képes szállítani „menő”, de komoly szakmai tudást igénylő feladat. Ha valaki főállású autóbuszvezetői munkakörben szeretne a BKV-nál dolgozni, rendelkeznie kell D kategóriás vezetői engedéllyel 102-es orvosi bejegyzéssel, D kategóriára érvényes GKI, azaz gépjárművezetői képesítési igazolvánnyal, és PÁV II. pályaalkalmassági vizsgával. Ez bonyolultnak tűnhet, de Társaságunk, akár a D kategóriás vezetői engedély, és a GKI igazolvány megszerzésében is segítséget tud nyújtani, méghozzá a tanfolyam- és vizsgadíjak átvállalásával.

A részletek, és hogy mit is jelent a „kékítő tanfolyam” kiderülnek legújabb epizódunkból:

 

További videós tartalmaink:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog lejátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

2022. október 28.

 

BKV Zrt.