BKV.hu

BKV Vlog 4. évad – Egy gombnyomásra a biztonság

A közlekedés, így a közösségi közlekedés is sokszereplős „játék”, amelynek legfőbb szabálya a biztonságos célba érés. A negyedik évad negyedik videójában egy olyan eszközt szeretnénk utasaink kezébe adni, amivel egyetlen mozdulattal akár életet is menthetnek. Ez az eszköz a peronvészkapcsoló.

 

Vlogsorozatunk korábbi részében már szó esett róla, milyen technikai eszközök biztosítják a metróüzemben a szerelvények biztonságos közlekedését. Idei évadunk első epizódjában pedig megismerhették az M4-es vonalon dolgozó állomási diszpécser-metróvezetők munkáját, akik a „színfalak mögül” felügyelik az utas- és forgalombiztonságot.

 

Adódhatnak olyan helyzetek is, amikor a metróállomáson várakozó utasaink is segíthetnek egy baleset elhárításában. Ha egy nagyobb tárgy vagy egy utas kerül a sínekre bárki áramtalaníthatja a pályát, és ezzel megállíthatja az alagútban a járművek közlekedését. Mindehhez nincs is szükség semmilyen speciális tudásra, elegendő megismerni a peronvészkapcsoló felelős használatának menetét. Aktuális vlog epizódunk az M3-as metróvonalon működő rendszert mutatja be, amelyhez hasonló található az M2-es metróvonalon is.

Egy gombnyomásnyira a biztonság – kattintson videónkra a balesetmegelőzésért:

 

 

További videós tartalmaink:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog lejátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

2022. november 4.

BKV Zrt.