BKV.hu

BKV Vlog 4. évad – Az úszó dokk

2022-10-14 09:09:00

2021 márciusban a BKV Vlog második évadában futottunk ki először vízi utakra, hogy megismerkedjünk a BKV hajózási tevékenységével. Most, a 4. évadban a Népszigetre látogatunk, hogy bemutassuk a hajók szervizelésében szerepet játszó országos szinten egyedülálló úszó dokkot.

Bár a BKV közforgalmi hajószolgáltatása jelenleg szünetel, 11 hajóból álló flottánkból néhány jelenleg sem tétlen. Osztálykirándulásokra, különböző rendezvényekre folyamatosan bérlik flottánk tagjait, és a 2022-es Sziget Fesztiválra is 13 ezer látogatót szállítottunk a Duna hullámain járműveinkkel. A hajók, ha pihennek, de még inkább, ha használatban vannak, rendszeres karbantartást, szervízelést igényelnek.

Mi történik, ha a hajó víz alatti részein tapasztalnak meghibásodást? Hogyan férnek hozzá a szakemberek? Ezekben a helyzetekben segít a BKV 1970-ben épült úszó dokkja, ami nem csak Budapesten, hanem az egész országban is ritkaság. Videónkon a 150 férőhelyes Lágymányos vízibusz javítás utáni vízre bocsájtását követhetik nyomon.

A BKV Vlog 4. évad 2. részéből megismerhetik a szerkezet működését, megtudhatják, hogy milyen hajók fogadására képes, és a szemfüles néző azt is megtudhatja, mi a keel hűtő.

 

 

További videós tartalmaink:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog legjátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebookhttps://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

2022. október 14.

BKV Zrt.