BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: Vízi utakon

2021-03-31 10:11:00

A Duna mindig is fontos szerepet töltött be a Főváros életében. Kereskedelmi, közlekedési útvonal és egyben turisztikai célpont, látványosság. A városon belüli hajózási, személyszállítási tevékenységet 1968-as megalakulása óta a BKV látja el. Hogyan épül fel és modernizálódik a flotta?

A dunai hajózás üzemeltetése ugyan nem a BKV legnagyobb üzemága, mégis fontos és látványos tevékenység. A Duna két évszázada tölti be közlekedési útvonal szerepét a fővároson belül, ugyanis kétszáz éve indult el az első közforgalmú hajójárat a városban. A BKV által üzemeltetett, a járványmentes időszakban menetrendszerűen közlekedő hajójáratok kedvező díjszabás mellett kínálnak egyszerre átkelési lehetőséget a két part között, és utánozhatatlan, csak a folyóról látható budapesti panorámát. Vlogsorozatunk legújabb részéből kiderül, milyen flottával látja el hajózási tevékenységét a BKV.

A hajózási tevékenységet Nemecz Gábor, a BKV beruházási és műszaki fejlesztési főosztályvezetője mutatja be, aki 17 éve dolgozik Társaságunknál. A hajózási tevékenység belső átszervezést követően két éve integrálódott a fejlesztési szervezet égisze alá annak érdekében, hogy a műszaki üzemeltetés során a társaságnál meglévő tudások, szakmai és szervezeti kapcsolatok a lehető leghatékonyabban kihasználhatók legyenek. A kis létszámú, de lelkes és szakmailag elhivatott Hajózási Iroda küldetése egy fenntartható és színvonalas hajózási szolgáltatás kialakítása annak érdekében, hogy - amint arra ismét lehetőség lesz - minél többen részesülhessenek abból az élményből, melyet szeretett városunk, Budapest látképe nyújt a Dunán hajózóknak.

Szálljunk hát vízre!

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.