BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: Tankolásról négyszemközt – a CNG autóbuszok

2021-05-19 10:58:00

A tankolás a legtöbb sofőr számára csupán a vezetéshez kapcsolódó szükséges és megspórolhatatlan folyamat, ami leginkább csak az időt veszi el. A BKV-nál azonban a forgalomba adott járműtípusok széles skálájának köszönhetően még erről a –  mindennapi életben nem túl izgalmas – tevékenységről is tudunk olyan érdekességeket mutatni, amiket nem sokan láthatnak.

Vlogunk legújabb epizódjában a CNG autóbuszok telephelyére látogatunk el, ahol megismerhetjük a földgázüzemű autóbuszok feltöltéséhez szükséges eszközöket, a töltés menetét, a CNG buszok üzemeltetésének köszönhető előnyöket és fontosabb adatokat.

Gáspár Ferenc gépkocsivezető a CNG, azaz sűrített földgázüzemű autóbuszok szakszerű tankolásának folyamatát mutatja be. Kollégánk 10 éve dolgozik a BKV Dél-pesti Divíziójában és már az első CNG autóbuszok érkezése óta az ő feladata a járművek sűrített földgázzal való feltöltésének irányítása. Az ezzel járó, naponta változó kihívások megoldása inspirálja a munkavégzésben, valamint az, hogy hozzájárulhat Budapest, és közvetlen környezetének tisztább levegőjéhez.

A BKV elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben. A tisztább környezet megteremtéséhez a BKV többek között gázüzemű autóbuszok üzemeltetésével járul hozzá. Ez a megoldás nemcsak környezetbarát, hiszen a CNG buszok kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, de üzemeltetésük és fenntartásuk gazdaságosabb is a régebbi, dízelüzemű járművekhez képest. Emellett pedig csendesebbek is, azaz a zajszennyezés is kisebb.

Lássunk, hogyan tankol a CNG busz!

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.