BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: jó karban a trolibusz

2021-03-17 10:07:00

BKV-ra szállva bele sem gondolunk, mennyi munka, ellenőrzés és karbantartás előzi meg egy-egy jármű forgalomba állását. Pedig járataink egy nap több millió felszállást és leszállást bonyolítanak, miközben szigorú műszaki és - különösen napjainkban - tisztasági követelményeknek kell megfelelniük. A gondoskodás és odafigyelés záloga az optimális, hosszútávú és legfőképpen biztonságos működésnek. Hogyan történik ez a trolibuszok esetében?

E heti epizódunkban egy trolibusz heti karbantartását követjük végig, sőt az is kiderül, mire szolgál a trolibusz menetlevele, ki a belső mozgató és mi a feladata, valamint azt is láthatjuk, milyen a vezetőfülkéből nézve egy ekkora közlekedési eszköz lemosása.

A napi és heti üzemben tartási feladatok egyes állomásait Szekeres Rolanddal, a BKV trolibusz divíziójának műszaki szakszolgálatvezetőjével "járjuk" végig. Kollégánk 2017-óta tartozik társaságunk kötelékébe és feladatai között szerepel minden tervezett és előre nem tervezett karbantartás koordinálása. Éppen ezért szerencsés együttállás, hogy munkájában éppen azt szereti, hogy "mindig történik valami, folyamatosan újratervezést kívánnak a folyamatok".

Nézzük hát meg, mi történik a trolibuszokkal, mielőtt munkába állnak!

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.