BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: Ikarus 60-as, az ’50-es évek remeke

2021-03-10 10:03:00

Vlogunk előző epizódjában a BKV járműflotta egyik legújabb darabjával ismerkedhettek meg nézőink. Most, visszarepülve az időben, az 50-es években modernnek számító Ikarus 60-as típust mutatjuk be.

Bár a jármű a gyártásakor korszerűnek számított, mai szemmel nézve már-már spártai körülmények uralkodtak a vezetőfülkében: sem kormányszervó, sem fékrásegítő nem könnyítette a járművezető munkáját. Az utasok azonban – szemben a kor villamosainak fa üléseivel – már komfortos szivacsos székeken utazhattak. Az 50 kilométer/órás sebességgel száguldó veterán nagy siker minden nyílt napon és felvonuláson, ahol megjelenik, hiszen sokan szívesen nosztalgiáznak az IK60-asra szállva.

Czeglédi József autóbuszvezető, az Óbudai Divízió egyik területi vezetője 28 éve dolgozik társaságunknál, így számos járműtípuson szerzett már tapasztalatokat. Az IK60-as típust is elsőként próbálhatta ki a felújítást követően, és azóta is rendszeresen ül a kormánya mögé, ha valamilyen eseményre hivatalos a 70 évvel ezelőtt gyártott jármű.

 

Nézzük hát, mivel közlekedtek szüleink és nagyszüleink!

 

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

További BKV-s tartalmak:

 

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.