BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: Combino villamosok napi szemrevételezése és ellenőrzése

2021-04-28 10:05:00

A nagykörúti 4-6-os Európa egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító villamosvonala. Az éjjel-nappali közlekedés ellenére a Combinóknak – mint minden villamosnak – időnként meg kell „pihenniük”. Vlogunk legújabb epizódjából kiderül, hogyan készítik fel munkatársaink a kocsiszínbe visszatérő villamosokat a másnapi forgalomba állásra, illetve milyen ellenőrzéseket végeznek el a járműveken.

Korábbi videónkban a nézők megtudhatták, hogyan ellenőrzik a hajnali járművezetők indulás előtt autóbuszaikat. Most megmutatjuk, hogyan nézik át nap mint nap a kocsiszínekbe visszaérkező több száz villamost kollégáink. A külső szemrevételezés egy Combino esetében kisebb túrával is felér, hiszen 108 méter körüljárni a teljes járművet, ennél hosszabb sétát csak a „hosszú” CAF villamos átnézése igényel. Talán sokan elgondolkodtak már a megállóba begördülő villamost nézve, milyen célt szolgál a villamosok oldalába épített homoktartály. A legújabb részből kiderül.

Buday Péter villamos jármű üzemviteli csoportvezető mutatja be nekünk az ellenőrzés folyamatát. Hogy miért pont egy Combinón? 11 éve ennek a típusnak az üzemeltetésével kezdte BKV-s karrierjét, és 5 évig foglalkozott napi szinten ezekkel a villamosokkal. Szakértelméhez kétség sem férhet, de elhivatottságához sem, hiszen munkájában a változatosság mellett azt szereti leginkább, hogy rendszeresen vezethet Combino villamost.

 

Járjuk körül a villamost és a témát!

 

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.