BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: a villamoshálózat legkorszerűbb felépítményrendszere

2021-04-14 10:52:00

Vlogunk legújabb részében a villamosközlekedés fejlődését és a villamoshálózaton található legkorszerűbb felépítményrendszert mutatjuk be. A kép azonban nem lenne teljes, ha nem vázolnánk fel az utat, amelyen eljutottunk az első, lovak által vontatott vasúti szerelvényektől a körúti Combinókig. Ezúttal is szakértő kollégánk osztja meg tudását nézőinkkel, hogy ne csak használjuk, de értsük is, hogyan működik a közösségi közlekedés.

A városi közlekedés fejlesztése soha véget nem érő feladat, hiszen az egyre korszerűbb technológiák újabb és újabb megoldásokat kínálnak arra, hogy a sokrétű elvárásoknak leginkább megfelelő szolgáltatást nyújthassunk. Vlogunk e heti epizódjában a várost kettészelő 4/6-os villamosvonalon mutatjuk be, milyen módszereket alkalmazunk annak érdekében, hogy a város legforgalmasabb villamosjáratának infrastruktúrája ellenálljon a terhelésnek, miközben az utasok számára megbízható közlekedést biztosíthassunk a vonalon, amely sosem pihen.

Hogyan fejlődött a villamosközlekedés az elmúlt több mint kétszáz évben az első városi vasút, a közforgalmú lóvasút megjelenése óta?  Mekkora jelentőséggel bír a nagykörúti 4/6-os villamosvonal? Melyik a legkorszerűbb felépítményrendszer jelenleg a budapesti villamoshálózaton? És vajon mit takar a R.A.F.S. mozaikszó? Ha nem tudja álmából is felkeltve a fenti kérdésekre a választ, vagy csupán kíváncsi alkat, mindenképpen kattintson és nézze meg vlogunk legújabb részét!

Aki pedig segít, hogy egyetlen kérdés se maradjon megválaszolatlanul: Németh Réka, a BKV Villamos Pálya- és Műtárgyfenntartási Szakszolgálat infrastruktúra mérnöke. Kollégánk öt éve dolgozik Társaságunknál és feladatai közé tartozik a vágányhálózatra vonatkozó korszerűsítési és fejlesztési javaslatok kidolgozása, amelynek egyik fontos eleme az életciklus költségek figyelembevétele. Leginkább a munkája sokrétűségét szereti, ami folyamatos kreativitást és fejlődést igényel. Az üzemeltetői oldalon történő munkavégzés jó lehetőséget ad számára arra, hogy a tervezési és kivitelezési folyamatokat is megismerje és átfogóan lássa egy projekt „életét”.

 

Ismerjük meg a villamoshálózat legkorszerűbb felépítményrendszerét!

 

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

 

BKV Zrt.