BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: a villamoscsikorgás

2021-03-24 14:11:00

Eddig talán kevesen gondoltak bele, mi húzódik a villamoscsikorgás hátterében, pedig aki ült már kanyarodó villamoson, annak biztosan megütötte fülét a sajátos, éles hang. De mi köze lehet ehhez a – valljuk be – nem túl kellemes hanghatáshoz a mikroszkopikus egyenetlenségeknek, vagy éppen a villamos eltérítésének?  És a legfontosabb kérdés: tehetünk ellene, vagy álom csupán, hogy a villamoscsikorgás hallhatatlanná váljon?

Budapest első számú közlekedési szolgáltatójaként a BKV rendkívül összetett feladatot lát el. Ehhez számtalan szakterület együttműködésére van szükség. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy olyan probléma, amelynek megoldására nincsen szakember a BKV-nál, nem is létezik. Vlogunk legújabb epizódjában a villamoscsikorgás jelenségét mutatjuk be közelebbről, és ahogyan eddig minden alkalommal, most is a téma igazi szakavatott ismerőjének segítségével.

Dr. Kiss Csaba 3 éve dolgozik a BKV-nál. Vlogunk ezen epizódjához nem is találhattunk volna megfelelőbb szakembert nála: a Villamos Infrastruktúra Főmérnökség szolgálatvezetőjeként a terület szakértője, hiszen már 1997 óta, azaz 24 éve foglalkozik csikorgáscsökkentéssel. És ahogyan oly sokan a Társaságunknál, ő is leginkább a változatosságot szereti munkájában.

Hallgassuk hát meg, miért csikorognak a villamos kerekei és hogyan tehetnénk hallhatatlanná!

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

BKV Zrt.