BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: a buszszerviz

2021-04-21 10:24:00

Korábbi vlog epizódunkból már tudjuk, hogy üzemkezdet előtt a busz mely elemeit és tartozékait ellenőrzi a hajnali járművezető. A biztonságos üzemeltetéshez azonban elengedhetetlen a járművek szakszerű és rendszeres átvizsgálása, karbantartása, szükség esetén pedig javítása. Vlogunk e heti részében az autóbusz szemrevételezéses vizsgálatát végezzük el szakértő kollégánk segítségével. Eközben pedig bepillantást nyerünk egy busz minden – utasok számára rejtett – zugába.

 

A BKV közel ezer autóbuszt közlekedtet Budapest utcáin, így nem kis feladat, hogy minden egyes forgalomba adott jármű megfeleljen a szigorú biztonsági előírásoknak. A megbízható üzemeltetés érdekében 16 ezer liter gázolaj elfogyasztása, vagy 32 ezer km megtétele után a BKV szakemberei górcső alá vesznek minden autóbuszt, hogy meggyőződjenek róla, semmi akadálya, hogy kigördüljön a telephely kapuján. Hogyan zajlik egy szemrevételezéses vizsgálat? Mit rejt az autóbusz hátulja? Milyen feladatokat végeznek a kollégák a szerelőaknában? Szakértő kollégánk ezúttal is minden kérdésre válaszol.

 

E heti vlogunkban a karbantartási műveleteket Papp Ferenc László az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság Óbudai Divíziójának gépjárműszerelő csoportvezetője mutatja be. A tanulóévekkel együtt immár több mint 40 éve erősíti a BKV csapatát, így nem kérdés, hogy valóban értékes tapasztalatokat oszthat meg nézőinkkel. Igazi elhivatottságát jelzi, hogy azért szeret a BKV-nál dolgozni, mert munkájával mások mindennapi közlekedését teheti egyszerűbbé.

 

Szemrevételezzük hát vlogunk legújabb epizódját!

 

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/