BKV.hu

BKV Vlog 2. évad: a biztonságos utascsere

2021-05-26 10:06:00

Végéhez ért a BKV Vlog 2. évada. Az elmúlt hetekben kollégáink a BKV egy-egy érdekességét, különleges helyszínét mutatták be nézőinknek. Vlogunk utolsó epizódjában egy igen fontos problémáról beszélünk: a biztonságos utascseréről.

„Ott hagyott a megállóban, pedig látnia kellett, hogy rohanok!” „Az orrom előtt csukta be az ajtót.” „Elindult, de még a pirosnál állt, igazán felvehetett volna!” Ismerős apró bosszúságok, igaz? De vajon hogyan látja mindezt a „másik oldal”? Autóbuszvezető kollégánk most elmondja, mit lehet és mit kell tennie, mi mindenre kell odafigyelnie, illetve egyáltalán, mit és hogyan lát a vezetőfülkében ülve egy utascsere során a járművezető. Bár előfordulhat, hogy csalódottan állunk a megállóban az éppen kiguruló autóbusz hátulját nézve, de vlogunkból kiderül, hogy mindez nem a járművezető jóindulatán, vagy éppen aznapi jókedvén múlik. Az elsődleges iránylevet pedig semmi sem írhatja felül: a biztonságos közlekedés a legfontosabb, mindenki számára!

Lugosi Zoltán kollégánk közel 20 éve dolgozik a BKV kötelékében. Korábban helyszínelőként szembesült azzal, mekkora jelentősége van az utasok biztonságáért hozott szabályok betartásnak és a körültekintő közlekedésnek, hiszen számtalan esetben éppen fel- és leszállás közben történtek balesetek. Az Óbudai Divíziónál pedig járművezetőként ismerte meg elsőkézből az utascsere okozta feladatok sokrétűségét, és találkozott a fentihez hasonló esetekkel. A forgalomban dolgozva mi más lehetne a legvonzóbb számára munkájában, mint a változatosság, hiszen minden nap más és más.

 

Lássuk hát, miért nem vehet fel a legjószívűbb járművezető sem, ha az ajtók már záródtak!

 

Hetente várunk újabb epizódokkal YouTube-csatornánkon, ahol minden rész a BKV izgalmas világának egy-egy szeletét mutatja be.

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.