BKV.hu

BKV Vlog 4. évad – Tegyünk együtt a fenntarthatóságért!

2022-12-09 11:08:00

Akik figyelemmel kísérik mindennapjainkat, azok tudják, hogy a környezetvédelem és a környezettudatos működés számunkra mindig kiemelt jelentőséggel bírt. Annak érdekében, hogy a főváros és az ideérkezők mobilitását elősegítsük, és a lehető legkevésbé szennyezzük a város levegőjét, sok mindent tehetünk és tettünk eddig is. Miért igaz az, hogy aki a közösségi közlekedést használja, védi a környezetét? Miért a közösségi közlekedés a leginkább fenntartható közlekedési mód? Legújabb epizódunkban ennek járunk utána.

A fővárosi közlekedés a budapesti energiafelhasználáshoz köthető CO2 kibocsátáshoz mintegy 20%-ban járul hozzá. Ezzel szemben, aki a közösségi közlekedést használja, az a kibocsátás mindössze 2,5%-áért felelős, pedig a BKV járatai, a buszok, metrók, trolik, villamosok évente mintegy 1 milliárd utast szállítanak.

Gondoljunk csak bele: az M3-as metró például óránként egy irányban akár 15 ezer utast is elszállít, ezzel a reggeli csúcsidőben körülbelül egy Budapest-Gyöngyös távolságú, 75 km-es hosszúságú kocsisortól mentesíti a fővárost.

Vagy ott vannak a Combino villamosok, amelyek 1 óra alatt egy irányban 7 ezer utast képesek elszállítani. Ha ez nem lenne, (autónként 4 utassal számolva) legalább 1750 autóval több közlekedne a Nagykörúton. Az egyéni közlekedés közel 7-szer annyi összkibocsátásért felelős, mint a tömegközlekedés.

Energiatakarékos vállalatként arra törekszünk, hogy napi működésünk minél kevesebb károsanyagkibocsátással járjon, valamint kiemelt figyelmet fordítunk energiahatékonyságunk növelésére.

Összességében az elmúlt években megvalósult, energiahatékonyságot javító fejlesztéseinkkel évi közel 35 000 tonna CO2 csökkentést értünk el. A környezetvédelmi szabályoknak való megfelelés a napi munkánk része lett.

Várjuk Önöket járműveinken, utazzanak velünk, hogy tehermentesítsük a főváros útjait. Tekintsék meg a fenntartható városi közlekedésről szóló vlog epizódunkat az alábbi linkre kattintva:

 

További videós tartalmaink:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog lejátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

2022. december 9.

 

BKV Zrt.