BKV.hu

BKV Vlog 4. évad - Felelősségteljes munka a háttérből – bemutatjuk a felvonószerelést

2022-12-16 11:40:00

A budapesti közösségi közlekedés gördülékeny, gyors és megbízható működésében elengedhetetlen szerepe van azoknak a kollégáknak is, akik nem az utazóközönség szeme előtt dolgoznak, hanem a háttérből végzik meghatározó munkájukat. Felvonószerelő munkatársaink nélkül a mozgásukban korlátozott, idősebb vagy babakocsival közlekedő utasaink nem tudnák igénybe venni metróhálózatainkat. Legújabb vlog epizódunkban erről a cseppet sem elhanyagolható munkakörről lesz szó.

A budapesti metróvonalak megközelítéséhez - az M1 metró kivételével - elengedhetetlenek a mozgólépcsők, felvonók. A BKV szakterülete közel 50 éve van jelen a metrók mozgólépcsőinek üzemeltetésében, ezáltal pedig a fővárosban közlekedők életében is. Összesen 190 mozgólépcső karbantartásáról gondoskodnak kollégáink, most azonban nem ezt, hanem egy hasonlóan fontos és nélkülözhetetlen munkát mutatunk be: a felvonószerelést.

Az akadálymentes felvonók szerepe nagyon fontos a metróval való közlekedésben: a mozgásukban korlátozott személyek, az idősebb utasaink, valamint a babakocsival közlekedők enélkül a szerkezet nélkül nehezebben tudnának eljutni úticéljukhoz, a közösségi közlekedés márpedig mindenkié. A megújuló M3 metró felújításánál alapvető szempont volt az akadálymentes állomások megépítése, így az összesen 39 felvonó mindegyike akadálymentes közlekedést tesz lehetővé. Közülük hat állomáson egészen különleges, ferdepályás felvonó található, ennek működése is kiderül vlogunkból.

Az M4 metrónál hasonlóképpen törekedtek arra, hogy mindenki számára elérhető legyen a metrós közlekedés, így ez a metróvonal is teljes hosszában biztosítja az akadálymentes megközelítést.

A felvonók karbantartását, biztonsági berendezéseiknek ellenőrzését egy 7 fős csapat látja el jelenleg, de felvonószerelő kollégáink toborzása folyamatos. A BKV-nál lehetőség van gyakornoknak is jelentkezni, hiszen a beiskolázásról, a szakma elsajátításáról vállalatunk gondoskodik.

Aki egy igazán felelősségteljes és fontos munkát szeretne ellátni, és kitanulna egy érdekes szakmát, jelentkezzen felvonószerelőnek karrier oldalunkon.

A legújabb vlog epizódunk az alábbi linken tekinthető meg:

További videós tartalmak:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog lejátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

Budapest, 2022. december 16.

 

BKV Zrt.