BKV.hu

BKV Vlog 4. évad – A fantasztikus négyes

2022-11-11 11:37:00

Budapest több mint 500 négyzetkilométernyi területét lefedi a közösségi közlekedés sűrű hálózata, amit legnagyobb részt a BKV üzemeltet. Hogyan lehetséges átlátni, ellenőrizni a fővárosban közlekedő több ezer jármű forgalmát, hogy probléma esetén a lehető leghamarabb közbe lehessen lépni, és biztosítani a zavartalan közlekedést? A válasz kiderül a BKV Fődiszpécseri Csoportjának irodájába látogatva a BKV Vlog legújabb részéből.

 

A Szabó Ervin téren álló irodaházról a hétköznapi járókelő nem gondolná, hogy központi szerepet tölt be Budapest közösségi közlekedésének életében. Innen irányítják a 2-es és a 3-as metróvonalakat, itt kapott helyet a BKK Futárközpont, és itt található a BKV Fődiszpécseri Csoportjának irodája is. A 30 monitorral felszerelt iroda 4 munkaállomásánál dolgozik a „fantasztikus négyes”: a villamos műszaki diszpécser, a vasútüzemi koordinátor, az üzemviteli diszpécser és a fődiszpécser.

 

Ők azok, akik vigyázó tekintetüket állandóan a főváros közösségi közlekedésének áramlásán tartják. Ha az áramlásban valahol akadály keletkezik, azonnal beavatkoznak. Forgalmi zavarok, műszaki meghibásodások, rendkívüli események bekövetkezésekor telefonon kiadott utasításokkal, a helyszínre irányított szakemberekkel biztosítják, hogy a közlekedési hálózat mielőbb újra zavartalanul működjön.

 

Feladataik annyira szerteágazók és sokrétűek, hogy mindet egy közlemény nem tudja bemutatni. Vlog epizódunk azonba kísérletet tesz rá!

 

További videós tartalmaink:

BKV hivatalos YouTube-csatorna

BKV vlog lejátszási lista

A BKV arcai - miniportrék

Nézd meg BKV Zrt. legújabb TikTok videóit

 

Még több BKV:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290

 

2022. november 11.

BKV Zrt.