BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad - Az áramszedők

2022-02-17 11:37:00

A pantográf szó hallatán nem garantált, hogy mindenkinek az áramszedő ugrik be, a BKV szakembereinek viszont biztosan. Legújabb vlog epizódunkban most a nézőknek is lehetősége nyílik megismerni a metrók áramellátását, amely nélkül Budapest közösségi közlekedése kétségtelenül nem lenne ennyire gördülékeny és kiszámítható.

A fővárosi metróhálózatot két csoportra lehet osztani, már ami az energiaellátásukat illeti. Ezek a felsővezetékes és a harmadik sínes áramellátás. A kisföldalatti egyedül képviseli a felsővezetékes kategóriát, mivel a MillFAV jármű ebből a szempontból inkább egy villamosra, mintsem egy metróra hasonlít. Az áramszedő szerelvényre való csatlakoztatása előtt részletes ellenőrzésen esik át: ilyenkor ellenőrzik például az elemek meglétét és épségét, valamint a szerkezet akadálymentes működését is. Az M2-es, az M3-as és az M4-es metrók energiaellátása a harmadik sínen múlik, amelyről az úgynevezett áramszedő papucsok gondoskodnak.

A legújabb vlog epizódban Hatvani László és Kovács István mutatkoznak be. Hatvani László már 27 éve a BKV kötelékében van, aki szó szerint az utcáról jelentkezett a vállalathoz, az M3 Kőér utcai telephelyén és a Komplex csoportban kezdte meg BKV-s tevékenységét, jelenleg pedig a M1 Vontatási Szakszolgálat vasúti járműszerelő - járműjavító művezetője. Elmondása szerint számára a BKV egyfajta család, ahol nem a vér szerinti rokonság, hanem a hivatástudat tartja össze a közösséget. Kovács István az M2 Vontatási szakszolgálat művezetője, aki 11 éve dolgozik a BKV-nál, pályafutását pedig a kisföldalattinál kezdte.

Legújabb epizódunk itt tekinthető meg!

 

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 

2022.02.17.

 

BKV Zrt.