BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad A BKV Fényflottája

2021-12-08 13:55:00

November végén elindult a BKV nagysikerű Vlog sorozatának legújabb, 3. évada. Az első epizódban a gyermekek kedvencét láthatták, most pedig mindenki kedvencét, a Fényflottát mutatjuk be nézőinknek.

Amikor hétköznapi dolgokból hirtelen valami lélegzetelállító kerekedik, azt nevezzük varázslatnak. A BKV Fényflottája pedig igazi varázslat: egy nagy csomag fényfűzér, több ezer méter LED szalag, hat villamos és egy fogaskerekű, amit sok-sok ember munkája tesz káprázatos, felejthetetlen jelenséggé. Minden évben hatalmas rajongótábor várja, hogy megjelenjenek a város különböző pontjain. Most pedig legújabb Vlog epizódunkból megtudhatják, milyen típusú villamosokból áll a BKV Fényflottája, megnézhetik, hogyan kerülnek fel az apró égők a járművek oldalára és az is kiderül, hány pici fényforrás ragyogja be a hideg Budapesti utakat.

Az epizódban – ahogyan nézőink már megszokhatták – igazi szakértő mutatja meg a varázslatot és ami mögötte van: Bohunka Gábor a Villamos Járműműszaki Főmérnökség szakszolgálat-vezetője már a kezdetektől bábáskodott a Fényvillamos körül. „A klasszikus fényvillamos (UV) Zugló kocsiszínben található, ami az I Vontatási Szakszolgálathoz tartozik. Az UV Fényvillamos is itt készül 2009-óta. Az első két évben még külső partner bevonásával, azóta viszont kollégáim készítik minden évben. Így az ötlet megszületése óta részt vállalok a jármű díszítésének megszervezésében és üzemeltetésében.” Kollégánk 1989-ben ipari tanulóként kezdte pályafutását a BKV-nál, itt tanulta ki a vasúti járműszerelő szakmát. A Fogaskerekűnél kezdett dolgozni, majd a Hungária kocsiszínben folytatta karrierjét és mellette tanulmányait: érettségit és diplomát szerzett és egyre magasabb, csoportvezetői, majd művezetői beosztásokban került. Megjárta a Száva kocsiszínt, végül 2006-tól az I Vontatási Szakszolgálat elődjének vezetésével bízták meg a Hungária kocsiszínben, azóta is ezt a területet vezeti.  „A BKV-nál eltöltött évek alatt részese lehettem a TW6000 (Hannoveri), a Combino és a CAF járművek fogadásának, illetve közreműködtem Száva és Hungária kocsiszínek átépítésében. A munkám ezáltal folyamatosan tele volt érdekességekkel és kihívásokkal, ezért szeretem ezt csinálni.”

Lássuk a varázslatot!

 

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebookhttps://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/

 

BKV Zrt.