BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad – Mi a biztósítóberendezés? – 1. rész

 A BKV Vlog 3. évadának következő, egyben utolsó epizódja bevezetés a metró biztosítóberendezéseinek rejtelmeibe. Megismerhetjük továbbá az M4 metró korszerű szerkezeteit is.

Ahhoz, hogy a fővárosi közösségi közlekedés a metróban is zökkenőmentes legyen, nagy szükség van a biztosítóberendezésekre: lehetővé teszik a vonatforgalom lebonyolítását a metróalagútban, egyúttal biztosítják az utasok és a közlekedés biztonságát.

A biztosítóberendezés egyik elengedhetetlen része az úgynevezett váltóhajtómű, amelynek legfontosabb feladata, hogy a váltókat átállítsa, hiszen így tudja a metrószerelvényeket megfelelően irányítani. Ha a váltóhajtómű hibát észlel, a metrókocsit nem engedi át az alagúton, illetve azonnal jelez a menetirányítóknak.

További érdekesség, hogy az M4 metróban személyzet helyett radaros érzékelők riasztanak. Ha valaki a sínekre esik, ezek azonnal áramtalanítják a pályát, a közeledő metrót pedig vészfékkel megállítják.

Az évadzáró részben Molnár Roland, biztosítóberendezés műszerész kalauzolja a nézőket a metróalagútban, aki 2018 óta erősíti a BKV csapatát.

 Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 BKV Zrt.

 2022.03.02.