BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad – Kertész utcai áramátalakító

2022-01-12 10:31:00

Gondolt már rá, vajon hogyan tudják zökkenőmentesen szállítani utasaikat a Budapesten közlekedő trolibuszok, villamosok vagy a metrók? A BKV Vlog új epizódjában fény derül arra, hogy a nagykörúti villamos, a kisföldalatti egy szakasza, valamint a fővárosi trolibuszhálózat jelentős része is az Akácfa utcai székház területén található áramátalakítójából nyeri az áramot a mindennapi közlekedéséhez.

A BKV Vlog egyik korábbi epizódjában a Társaság nagymúltú székházát mutattuk be, azonban egy fontos részlet akkor kimaradt: az épület udvarán található Kertész utcai áramátalakító. Története igen régre nyúlik vissza, abba az időbe, amikor a területen áramfejlesztő-telep épült, amely Budapest első villamosvonalait táplálta.

A telep egy széntüzelésű, gőzüzemű egységet ölelt fel, amelyhez a szénellátását iparvágány biztosította a Kertész utca felől. A legújabb epizódból többek között kiderül ez is, sőt az is, hogy a Székház területe alatt a Kertész utcától az Akácfa utcáig egy emberi közlekedésre is alkalmas kábelalagút húzódik.

Budapest közösségi közlekedésének áramellátásáról, illetve az áramátalakítóban található „nagy piros gombról” a Társaság gazdasági szakértője, Hagymási Gergely mesél, aki közel tíz éve erősíti a BKV Zrt. csapatát.

Legújabb epizódunk itt tekinthető meg!

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 

BKV Zrt.