BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad – A Sikló nagyjavítása

2022-02-09 14:08:00

Ismét szállítja utasait a Budavári Sikló két kocsija, Margit és Gellért, akik a nagyjavítás keretein belül estek át teljes körű felújításon. A Sikló pályája is megújult, sokkal biztonságosabbá vált az utasok és a szakemberek számára is. Ezen korrekciós munkák kulisszái mögé nézhetnek be a legújabb vlog epizódunkban.

Tavaly ősszel kezdődött el a Budavári Sikló nagyjavítása, amely idén februárban fejeződött be. A Sikló ilyen fajta helyreállítására 12 évente kerül sor, a jármű karbantartási tevékenysége szerint. A felújítás alatt a Sikló két kocsija, Margit és Gellért is szépészeti beavatkozáson vettek részt − a vázszerkezetük javításán és fényezésén túl új faburkolatot is kaptak.

A kocsik felújítása mellett a ferdepálya is új sínekkel és pályalemezekkel gazdagodott. A Budavári Sikló nagyjavítása során a biztonsági elemek is előtérbe kerültek, köztük a leeséselleni védőrendszer, amely azt a célt szolgálja, hogy a későbbiekben biztonságosabban végezhessék a munkájukat a szakemberek. Továbbá védőkorlát is került a két lépcsősor mellé, amely a Sikló esetleges meghibásodása esetén biztosítja az utasok biztonságos lejutását.

A felújítási munkákat Knyazovics Imre, a BKV Kötélvontatású Kötöttpálya Üzemeltetési Szakszolgálat vezetője ismerteti legújabb vlog epizódunkban, aki 2008-ban csatlakozott a vállalathoz, és kezdetben a Hungária Kocsiszínben tevékenykedett üzemmérnökként. 2012-ben került a Zugligeti Libegőhöz üzemvezetőnek, nagyon szereti  sok kihívást tartogató és kreativitást igénylő feladatait.

A Sikló átadását élőben közvetítettük a hivatalos Facebook oldalunkon.

Legújabb epizódunk itt tekinthető meg! 

 

Az átadásról szóló közvetítést itt tekinthetik meg.

 

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 

2022.02.09.

 

BKV Zrt.