BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad – A mérővillamos

2022-01-26 10:48:00

Legújabb vlog epizódunkban a mérővillamossal ismerkedhetnek meg, amelynek feladata, hogy naprakész információkat szolgáltasson a társaság szakembereinek arról, milyen állapotban vannak Budapest villamosvonalai.

A BKV mérővillamosa 2016-ban „született meg”, a járművet egy Ganz típusú villamosból alakították ki, figyelembe véve azt is, hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítson a méréseket végző kollégáknak. A biztonsági követelmények teljesítése és az utasok komfortérzetének növelése érdekében szükség volt egy olyan járműre, amely naprakész adatokat szolgáltat a villamos pálya műszaki állapotáról. A mérésekre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor. A jövőben további fejlesztésekkel, például vágánygeometriai mérőrendszerrel szeretnék növelni a villamos munkájának hatékonyságát.

Az Európa szinten egyedülálló mérővillamosról épp azok mesélnek, akiknek rengeteg munkájuk volt ennek létrehozásában: Fekete Rita, a BKV Villamos Pályafenntartási Fejlesztési Csoport infrastruktúra mérnöke és Németh Réka, a Villamos Pálya – és Műtárgyfenntartási Szakszolgálat infrastruktúra mérnöke. Sós András, a Villamos Áramellátás Szakszolgálat vezetője már 18 éve a BKV-nál dolgozik. Elmondása szerint a számos szakmai kihívás és egyedi környezetnek köszönhetően mindvégig változatos volt az itt eltöltött idő.

 

Legújabb epizódunk itt tekinthető meg! 

 

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 

2022.01.26.

BKV Zrt.