BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad - A Fénytroli

2022-01-06 15:51:00

Már hetedik éve, hogy egy különleges decemberi éjszakán a későn fekvő, városban csellengő szerencsések tanúi lehetnek egy káprázatos fényjelenségnek. Mi úgy nevezzük: Éjszakai Fényjármű Együttállás. Idén is kigördültek a remízekből és garázsból a BKV Fényflottájának tagjai, hogy Budapest utcáit sosem látott fényárba borítsák és egy alkalommal, egy helyen „fussanak” össze a – napközben a város különböző vonalain közlekedő – feldíszített villamosok és a legújabb vlog epizódunk szereplői, a Fénytrolik.

Elérkezett Vízkereszt napja, hagyományosan ezen az estén közlekedik utoljára a BKV Fényflottája, ami ebben az évben már hat villamosból, a fogaskerekűből és két trolibuszból áll. 2022. első vlog epizódjában a Fénytrolikat mutatjuk be, nem is akármilyen esemény keretében: 2021. december 23-án randevút adtak egymásnak a BKV Fényjárművei, hogy bejárják Budapest legszebb vonalait, illetve nagyobb csomópontjait. A 2021-es Éjszakai Fényjármű Együttállás alkalmával jártak a Szent Gellért téren, a Széll Kálmán téren, a Lehel téren és az Örs vezér terén, hogy szebbnél szebb fotók készülhessenek a fényfűzérekkel díszített járművekről.

A Fénytrolikat Bokor Tamás, a BKV Trolibusz Divíziójának forgalmi szolgálatvezetője mutatja be, aki nemcsak a járműveket ismeri úgy, mint a tenyerét, de neki köszönhetjük az Éjszakai Fényjármű Együttállás hagyományát is, hiszen 2015-ben ő indította útjára és azóta is ő szervezi a különleges december éjszakai meneteket. Bár egyhuzamban 2008-tól dolgozik a BKV-nál, már a főiskola elvégzését követően, 2001-ben a társasághoz került a forgalomirányítási és üzemeltetési területekre, ahol megismerkedett a járművezetőkkel, a járművezetői munkavégzéssel. Két év szünet után azonban rájött, ez a végzete: „a 2008-as újrakezdésnél igazából a szívem húzott vissza, mivel szeretem a városi közlekedést és szeretek emberekkel foglalkozni”.

 

Legújabb epizódunk itt tekinthető meg!

 

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 

BKV Zrt.