BKV.hu

A PIROS ORR Bohócdoktorok visznek nevetést a BKK és a BKV járataira a Boldogság világnapján

2024-03-20 07:25:00

Március 20-án a PIROS ORR Bohócdoktorok vidítják fel a BKK / BKV járatain utazókat. Ezen a napon a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön a bohócdoktorok pozitív üzenetei szólnak a hangosbemondókból, a reggeli órákban pedig a 2-es és a 47/49-es villamos vonalán személyesen is találkozhat velük az utazóközönség.

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben a Boldogság nemzetközi világnapjává nyilvánította március 20-át. A határozat szerint, a boldogság életünk egyik univerzális célja, amire a világ minden táján törekszenek az emberek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV Zrt. és a PIROS ORR Bohócdoktorok Alapítvány közös kampányának célja felhívni a figyelmet arra, hogy a nevetés pozitív hatással van a testi és a mentális egészségünkre, általános közérzetünkre.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. Nap mint nap látogatnak kórházi gyermekosztályokat, sérült gyerekekkel foglalkozó intézményeket és idősotthonokat, hogy a nehéz helyzetben lévő gyerekek és idősek mentális és érzelmi jóllétét segítsék.

A gyerekekből a kórházi tartózkodás, a műtétek, a megterhelő vizsgálatok félelmet váltanak ki, amit nem tudnak feldolgozni. Kutatások bizonyítják, hogy a nevetés hozzájárul a betegek felépüléséhez, regenerációjához, és segít abban is, hogy a kórházban töltött idő kevésbé legyen megterhelő. A bohócdoktorok munkájuk során a humort és számos művészeti eszközt használnak, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A PIROS ORR bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást.

Mit tehetünk azért, hogy általános boldogságérzetünket növeljük? Az első lépés lehet egy belső törekvés arra, hogy nehéz helyzetekben is optimisták tudjunk maradni, emellett kulcsfontosságú szerepet játszanak társas kapcsolataink és a minket körülvevő emberekkel való interakcióink minősége, hangvétele, legyen szó családtagjainkról, munkatársainkról, vagy éppen a velünk együtt utazókról.

A BKV Zrt., minden olyan kezdeményezésből szívesen veszi ki a részét, amellyel – a főváros legnagyobb közlekedési cégeként is – erősítheti az összetartozás érzését, jókedvűbbé, derűsebbé, tartalmasabbá tudja tenni az utazással eltöltött perceket, félórákat. Szolgáltatásainkkal igyekszünk minél kényelmessebbé tenni a hétköznapokat, miközben arra is ügyelünk, hogy megragadjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel picit színesebbé válik a közlekedés világa.

Már nem először támogatjuk a PIROS ORR Bohócdoktorok Alapítvány kampányát, hiszen kezdeményezésük összecseng társaságunk hitvallásával: célunk a fővárosban közlekedők lehető legjobb kiszolgálása, olyan utazási körülmények megteremtése, amelyekben minden résztvevő otthon érzi magát – emelte ki a BKV az együttműködésről szólva.

 

Reméljük, a bohócdoktoroknak ismét sikerül mosolyt csalni a közösségi közlekedésben résztvevő gyerekek és felnőttek arcára!

 

BKV Zrt.

2024. március 20.