BKV.hu

BKV Zrt. tájékoztatás - Magyar Narancs

2019-09-02 08:00:47

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Sajnálatos módon a Magyar Narancs „A BKV zöld jelzést adott a "rabszolgatörvény alkalmazásának<https://magyarnarancs.hu/belpol/a-bkv-zold-jelzest-adott-a-rabszolgatorveny-alkalmazasanak-122625>” című írásában egyedi jelenségként kíván bemutatni egy globális, illetve országos jelenséget, az általános munkaerőhiányt. Számos fórumon megjelent, hogy ezen munkaerőpiaci trendeket időben felismerve Társaságunk két éve aktív toborzási tevékenységbe kezdett. Az elmúlt években több száz hirdetésünk, válaszunk született a sajtó részére, emellett nyilvános bemutatót is tartottunk az újságíróknak (bár a cikkíró ezeken sajnos nem vett részt).

 

Az újságíró valószínűleg kevésnek érezte az általános munkaerőhiánnyal történő riogatást, ezért írásában újabb eszközzel, a csődhelyzettel való riogatással folytatta. Társaságunk fennállásának 50 éve alatt egyszer sem volt csődközeli helyzetben, ellentétben számos hazai sajtóorgánummal. Továbbá a jelenlegi városvezetés alatt a kormánnyal együttműködve a teljes örökölt hitelállomány is megszűnt, emellett a cég likviditása folyamatosan biztosított.

 

Ismételten leszögezzük, amit a Magyar Narancs sajnálatos módon kifordított: Társaságunknál csak a munkavállaló önkéntes kérelmét követően kerülhet sor a túlmunkára vonatkozó megállapodás aláírására. Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy automatikusan rendkívüli munka kerül elrendelésre, ahogy cikkében állítja. Az érdekképviseletekkel minden kérdésben, köztük ebben is folytatjuk a tárgyalásokat és nyitottak vagyunk az érdemi, eredményes véleménycserére.

 

Ami pedig az bérszínvonalat illeti: az elmúlt 3 évben a Fővárosi Önkormányzat, a létszámhelyzet és a szolgáltatás biztosítása érdekében az országos mértékű béremeléseknél nagyobb béremelést biztosított Társaságunk munkavállalóinak.

 

Az újságíró minden bizonnyal elfogadhatónak tartja, hogy légből kapott állításokkal riogat, ezáltal  azonban nemcsak az olvasókat téveszti meg, hanem egy közel 10 ezer fős vállalat munkavállalóit veszi semmibe.

 

BKV Zrt.