BKV.hu

Utolsó füstpróbák az M3-as metróvonalon a Lehel tér és Nagyvárad tér állomásokon

2023-03-22 17:15:00

Az M3 metróvonal rekonstrukciója hamarosan véget ér, még két állomáson zajlanak felújítási munkálatok, de ezeken a helyszíneken is elkezdődnek az új berendezések működési próbái. A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága az utolsó tájékoztatásokat készíti, amelyben a lakosságot füstpróbák helyszíneiről és időpontjairól értesíti. Az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítás alatt álló – Lehel tér és Nagyvárad tér – állomásain 2023. márciusában a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

 

Az egy hétig tartó tesztsorozat során a metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A belső füstpróbák hétvégén, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági próbái a jövő héten, hétköznap lesznek, amiről pontos tájékoztatást adunk.

 

A belső füstpróbák helyszíne és időpontja: 

  1. 2023. március 25. (szombat) 8:00-19:00 óra között Nagyvárad tér metróállomás. A Semmelweis Klinikák és Népliget állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.
  2. 2023. március 26. (vasárnap) 8:00-19:00 óra között Lehel tér metróállomás. A Dózsa György út és Nyugati pályaudvar állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

 

A hatósági füstpróbák időpontját később közöljük!

 

Megértésüket előre is köszönjük!

 

2023. március 22.

 

BKV Zrt.