BKV.hu

Ütemterv szerint halad a 3-as metró átadása

Az M3 felújításáról számos olyan információ jelent meg a napokban, amelyek félreértésre adhatnak okot, pedig az alaposan dokumentált beruházással kapcsolatban minden ütemterv szerint halad. Így néhány félrevezető címmel ellentétben - reményeink szerint - néhány állomást még a tervezettnél hamarabb is sikerül átadni az utasoknak.

 

A BKV eddig is következetesen azt kommunikálta, hogy jövő év tavaszán adható át az utasforgalomnak az M3 teljes szakasza – az első negyedéves befejezést követő hatósági ellenőrzések után. A helyzet semmit nem változott, a második negyedév és a tavaszi időmegjelölés nem ellentétes fogalmak, ezért a csúszásra utaló címek félrevezetők és nem fedik a valóságot. A kivitelezési munkák ütemterv szerint haladnak és - reményeink szerint - még a tervezettnél hamarabb is sikerül átadni néhány állomást az utazóközönségnek.

 

Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk a kivitelezőkkel egy olyan ütemezésről, amiről azt gondoljuk, hogy az utasok és a városban közlekedők érdekeit szolgálja. Az M3 metró teljes vonalán a felújítási munkálatok befejeződnek 2023 márciusában. Az állomások utasforgalomnak történő átadását a következők szerint tervezzük:

  • 2023 januárjában megnyílnának az utasok előtt a Ferenciek tere és Deák Ferenc tér állomások, így Deák Ferenc tér Kőbánya-Kispest között már metró szállítaná az utasokat. Az autóbuszos pótlás Deák Ferenc tér és Göncz Árpád városközpont között lenne.
  • 2023 márciusában átadnánk az utasforgalomnak a Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásokat, valamint a Dózsa György utat már akadálymentes elérhetőséggel. Így az M3 metró már teljes vonalon közlekedne, a Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokon megállás nélküli áthaladással. A metrópótlás teljesen megszűnne, a Nagyvárad tér és Lehel tér állomáspótló járatokkal lenne megközelíthető.
  • 2023 májusában megnyílna az utasforgalom előtt a Nagyvárad tér és Lehel tér is - ahol a korszerűsítés csak 2022 májusában kezdődött - így befejeződne az M3 metróvonal rekonstrukciója.

 

A lassan öt éve tartó beruházás sok türelmet, együttműködést kívánt és kíván még néhány hónapig a lakosság és az érintettek részéről. Igyekszünk minden aktuális és fontos információt megosztani a rekonstrukcióról, láthatóvá tenni - cikkek, fotók, videók formájában - mi és miért történik a föld alatti kivitelezés során, de beszámoltunk a projekt nehézségeiről és a megoldásokról is.

Az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukcióját érintő minden lényeges információt megosztunk a projekt hivatalos honlapján

Köszönjük utasaink eddigi türelmét és megértését!

BKV Zrt.