Gyermekjegy


Ára:600 Ft

 A jegyet 3-18 éves (3. életév betöltésétől a 19. életév betöltését megelőző napig) gyermekek vehetik igénybe és 10 éves kor alatt csak teljes árú jeggyel rendelkező felnőtt kíséretével utazhatnak. Egy felnőtt legfeljebb kettő, 10 éven aluli gyermeket kísérhet, vagy egy gyermeket és kézipoggyászt, pl. babakocsit vihet magával az utazás folyamán.


A Zugligeti Libegő csak a helyszínen, a BKV Zrt. által értékesített  jeggyel vehető igénybe. A menetjegyjegy egy hegymeneti vagy egy lejtmeneti utazásra jogosít és a váltásától számított egy évig érvényes.
 
A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A megváltott jegy csak műszaki hiba (pl. áramszünet) vagy egyéb, külső ok miatt váltható vissza. Ilyen külső ok lehet, ha az utas természeti akadály miatt (pl. eső) nem akarja, vagy nem tudja megkezdeni az utazását. Ha emiatt részleges visszaváltásra van szükség (az odaút megtételre került), a kedvezményes menettérti jegy és a kedvezményes menetjegy árkülönbözetét térítjük vissza. A jegyet elvesztés esetén nem pótoljuk.

A Zugligeti Libegő használata 3 éves kor alatt díjmentes.