Kecske-hegyi séta

Útvonal: Nagybányai út, 11-es busz végállomás - Árpád-kilátó - Kecske-hegy - Hűvösvölgyi repülőtér - 11-es busz végállomás

Jelzések: zöld körút , zöld sáv  , kék sáv

Utazás:

a túra kezdőpontja a Batthyány térről induló 11-es autóbusz Nagybányai úti végállomásától néhány méterre található.
 
A túra végpontja azonos a kezdőponttal, a nagybányai útnál a 11-es buszra visszaszállva könnyen eljuthatunk a Batthyány téri HÉV-állomásig, a 2-es metróhoz.
www.bkv.hu/busz/11vissza.pdf

Útvonal-leírás:

a túra bő kétórás könnyű körsétának nevezhető. Ha az Árpád-kilátóig a rövid, de meredek kaptatót kihagyják, akár kisgyerekkel is élvezetes hétvégi kikapcsolódás lehet a hármashatár-hegyi vitorlázó-repülőtérre tett kirándulás.

A Nagybányai úti végállomástól pár métert menjenek tovább a Görgényi út jobb oldalán az utolsó házakig. Itt jobbra kell fordulni, arra az ösvényre, amelyen a zöld körtúrajelzés és a zöld sávjelzés  közösen halad. A meredek oldalban egy nem túl hosszú, de jelentősebb emelkedő után eljutnak a Látó-hegy oldalában lévő Árpád-kilátóig. A kilátó után a baloldali úton, a Glück Frigyes sétányon haladjanak tovább a kék sávjelzésen , amely egy ideig még a zöld sávjelzéssel és a zöld körútjelzéssel sávjelzés következik. Ha körtúrát szeretnének tenni, ezen felfelé haladva a sárga közösen halad. Ez az Országos Kéktúra szakasza is. Továbbhaladva a zöld sávjelzés hamarosan leágazik, de Önök a kék sávjelzés és a zöld körút  közös szakaszán folytassák az utat, ahol az út jobboldalán a Kecske-hegy fehér szikláit láthatják, ami azt jelenti, hamarosan elérik az út mellett álló Oroszlán-sziklát.

Haladjanak tovább egyenesen a kék sávjelzésen a Határ-nyeregig, ahol egy nagy csomópontba értek. Ha egyenesen haladnak tovább a jelzetlen úton, néhány méter megtétele után elérik a vitorlázó-repülőtér szélét. Ha visszatérnek oda, ahol a kék sávjelzést elhagyták, visszafelé a jobbra kiágazó zöld körútjelzésen  indulhatnak el. Az út hamarosan eléri az erdő szélét, ahol erdei játszótér várja a túrázó gyermekeket.

Elérték a Görgényi út végét, megtekinthetik az erdei bemutató-tanösvényt is. Mehetnek egyenesen az úton az autóbusz végállomásig, vagy a jobbra kiágazó zöld körútjelzésen a 11-es busz végállomásáig.