BKV.hu

Te hogy képzeled? Gurulós történetek – BKV mese- és novellapályázat 2022 általános iskolásoknak

Elképzelted valaha, mi járhat egy villamos fejében vagy mit csinálhat szabadidejében egy buszvezető, akinek szuperképességei vannak? Eljátszottál már a gondolattal, vajon mi várná a metró utasait, ha az alagút egy másik világban érne véget? Ha a buszról, mertóról, villamosról és troliról leszállva te is tovább szövöd a BKV történetét, írd le és küldd el nekünk!

 

A BKV ezúttal mese- és novellaíró pályázatot hirdet általános iskolások számára. A műveket két korcsoportból várjuk: 2-4., valamint 5-8. osztályos gyermekektől.

 

A mese vagy rövid novella:

- szóljon a városi közösségi közlekedésről, vagy annak valamely szereplőjéről, legyen az akár járművezető vagy a kedvenc közlekedési eszköz;

- maximum 3000 karakter lehet;

- kérjük, hogy eredeti kézírással beszkennelve és begépelve is küldjétek el a műveket;

- ha pedig szívesen illusztrálnátok is az írást, csatoljátok a pályamű mellé a (JPG formátumban, minimum 3500 pixel széles, minimum 300dpi minőségben) beszkennelt, azaz nem telefonnal fotózott rajzotokat, festményeteket is; 

- mindezekben természetesen a szülők segítségét kérjük, hiszen a pályázat a fenti feltételek teljesülése mellett csak a gondviselő által kitöltött és aláírt nyilatkozat együttes megküldésével érvényes!

 

A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli: Pásztohy Panka (író, illusztrátor), Nyáry Krisztián (író, irodalomtörténész, könyvkiadó) és Rényi Ádám (író, könyvkiadó, kommunikációs szakember).

 

A pályamunkák beérkezési határideje: 2022. április 19., déli 12 óra.

 

A pályázat pontos feltételeit tartalmazó kiírás, valamint a nyilatkozat a BKV honlapján az alábbi linken érhető el:

https://www.bkv.hu/hu/mesepalyazat_2022

 

Kérjük a szülőket, gondviselőket, olvassák el figyelmesen és segítsék gyermeküket a sikeres pályamű leadásában. A műveket és a kitöltött, aláírt nyilatkozatot (valamint, ha készült, az illusztrációt a fent megadott módon) a palyazom@bkv.hu e-mail címre várjuk egy emailben.

 

2022.03.16.

 

BKV Zrt.