Január 4-től fényjelzéssel indul a kisföldalatti

2011. január 4-én üzemkezdettől a Millenniumi Földalatti Vasút járművein az indításjelzést - az esélyegyenlőség biztosítása érdekében - fényjelzéssel egészítjük ki.

Holnaptól a kisföldalattin a kocsik mennyezetére helyezett figyelmeztető fényjelzés kíséri az utastéri ajtók záródását. A sárga színűen villogó lámpák az utastéri ajtók zárására figyelmeztető hangjelzéssel egyidejűleg jelzik a szerelvény indulását.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV törekszik a mozgásukban korlátozott személyek közlekedési esélyegyenlőségének megvalósítására, ezért az elmúlt időszakban több utasbarát lépéssel találkozhattak járatainkon. Novembertől például több villamosjáraton is élvezhetik a korszerű ajtózáródási rendszer előnyeit, amelynek lényege, hogy az ajtóknál elhelyezett fotocellák érzékelik az utascsere befejeződését, majd 4 másodperccel később az ajtó fény- és hangjelzés kíséretében automatikusan becsukódik.

A fővárosban több útvonalon közlekednek alacsonypadlós autóbuszaink és trolibuszaink, illetve a nagykörúti vonalakon alacsonypadlós villamosaink. A MillFAV vonalán bevezetésre kerülő új rendszer lényege szintén az esélyegyenlőség biztosítása.