BKV.hu

Vasmacska a villamoson?!

2011-08-05 14:53:44

 

Egy hónappal a Talált Tárgyak tárlatának megnyitása után is igen népszerű a BKV kiállítása, ezért meghosszabbítottuk: augusztus végéig - néhány, azóta gyűlt érdekes tárggyal kiegészítve - megnézhetik azok is, akik eddig elfeledkeztek róla.

A Múzeumok Éjszakáján tartott megnyitó óta, nagy örömünkre, egyre többen "találták meg" a BKV Deák téri Múzeumában rendezett kiállítást. Az elhagyott tárgyakból rendezett tárlat azt mutatja be, mi mindent felejtünk a metrón, buszon, villamoson, milyen tárgyakat használunk, hogyan öltözünk. Amellett, hogy a mementókat szemlélve elcsodálkozunk és elgondolkodunk magunkról és a világunkról, hétköznapi kérdések is felmerülnek bennünk: vajon hogyan szállt le valaki a botja, vagy gerincmerevítője nélkül a járműről? Ki felejt a buszon egy teljes sorozatot a kedvenc gyerekkönyvéből? Mi lett azzal a babával, aki percekkel korábban még a babakocsiban utazott a 7-es buszon, de a kocsi már nem ment utána? Hogyan fejezte be a munkát az a festő, aki létráját hagyta el? Vagy mit csinált a bohóc a gyerekzsúron, amikor észrevette, hogy a teljes lufis szettje a metrón maradt?

Figyelmes és becsületes embertársainknak köszönhetően a talált tárgyak raktárának polcaira azonban nap mint nap új dolgok kerülnek és várják, hogy figyelmetlen gazdájuk értük jöjjön. A vasmacskát vajon fémgyűjtők felejtették a villamoson, és egy hajó szerencsétlen utasai azóta is a vízen ringatóznak, mert nincs mivel kikötniük? Vajon átvették-e a hatalmat a haramiák azon az óvodai farsangon, amire igyekezve elvesztette teljes seriff felszerelését egy kisfiú? Újra körülnéztünk hát a raktárban, és az elmúlt három hónapban leadott tárgyakból frissítettük a kiállítás anyagát. Azt, hogy mivel, nem áruljuk el - talán épp az Ön arcán ragyog majd fel váratlanul a boldog mosoly: megtaláltalak!

A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítottuk a kiállítást, így augusztus végéig még azok is rácsodálkozhatnak, mily korlátlan az emberi feledékenység, akik eddig még nem látogattak el a BKV Deák téri múzeumába. Az elveszett tárgyak várják Önöket.

www.facebook.com/talalttargyakkiallitasa