BKV.hu

A BKV is készült a gyereknapra!

2014-06-18 09:28:01

A BKV ebben az évben is részt vett a MÁV Zrt. Gyermekvasút gyermeknapi rendezvényén, ahol színes programokkal várta a családokat, közlekedésbarátokat, kicsiket és nagyokat, minden korosztály megtalálhatta a neki való elfoglaltságot.

 

Az egész napos ingyenes programon a legkisebbeket kismotorokkal, színezővel és mesével szórakoztatták, a nagyobbak készségfejlesztő játékokkal várták. Az általános iskolások és játékos kedvű felnőttek pedig „tökéletes utas” jogosítványt szerezhettek, ha jól teljesítettek a KRESZ alapú, de a gyalogos közlekedés szabályaira épülő kvíz játékunkon, kitöltendő teszt formájában pedig jobban megismerhették a Szentendrei Tömegközlekedési Múzeum épületének 100 évét. 

 

A helyszínen egy IK260-as szóló autóbuszon a gyerekek kipróbálták, milyen a vezetőfülkében ülni, és ezt meg is örökíthették. Egy óriási tekercs rajzlapon pedig mindenki részt vehetett az összes járműből összeálló (busz, metró, villamos), hatalmas BKV-jármű megrajzolásában. 

 

Ott volt velünk a Minivilág busz: egy Ikarusban mozgó terepasztal várta az érdeklődőket, valamint a Széchenyi Vasútmodellező Klub is bemutatta a BKV és az erdei vasút terepasztalát.