BKV.hu

Környezetvédelem

A XXI. század globális kihívása, hogy megfelelő válaszokat találjuk a környezetszennyezés legégetőbb kérdéseire. 
 
Mindannyiunk közös érdeke, hogy szebb, tisztább, egészségesebb környezetben éljünk. A BKV Zrt. minőségi környezetvédelmi tevékenységgel kíván hozzájárulni alapvető céljához: olyan versenyképes közösségi közlekedés megvalósításához, melyben az utasok a környezetbarát közlekedést egyre nagyobb értéknek tekintik.
 

A BKV Zrt. a főváros és a közép-magyarországi régió közlekedésében meghatározó szerepet tölt be, éppen ezért nagy hatással lehet Budapest környezetminőségének megváltoztatásában: nagy felelősség hárul abban a tekintetben, hogy vonzó alternatívát nyújtson az egyéni közlekedéssel szemben.
 
A metró, a villamos, a trolibusz mind-mind olyan közlekedési forma, amely nem károsítja a városban élők, vagy itt dolgozók környezetét, egészségét. 
 
A kötöttpályás közlekedés fejlesztése mellett a környezetvédelmi szempontokat az elavult autóbusz állományunk – szűkös anyagi lehetőségeink függvényében történő – lecserélése során is figyelembe vesszük, törekedve a kedvezőbb európai kibocsátási normákkal rendelkező járművek beszerzésére és forgalomba állítására. 
 
A járműállomány fejlesztése mellett a kiszolgáló tevékenység fejlesztésére is nagy hangsúlyt kell fektetnünk: telephelyeinken a környezetvédelmi jogszabályi előírások és hatósági kötelezettségeink figyelembevételével dolgozunk.