Nem lesz BKV-sztrájk hétfőn

Eredménnyel zárult a hetek óta tartó egyeztetés-sorozat a BKV vezetősége és a Cinkota Autóbusz Szakszervezet, a BKV Fürst Sándor Autóbusz Szakszervezet, valamint a sztrájkhoz csatlakozó további szakszervezetek között. Ezért az érintett érdekképviseletek visszavonták a december 17-ére meghirdetett sztrájkot.

A ma délután született megállapodásban a felek elsősorban azokban a kérdésekben egyeztek meg, melyek hosszú idő óta foglalkoztatják a Társaság munkavállalóit.

Többek között rögzítették, hogy az átszervezésekkel megváltozott szervezeti struktúra milyen emberi erőforrást igényel. A munkáltató vállalta, hogy a szakszervezetek bevonásával felülvizsgálja a feladatok elvégzéséhez szükséges karbantartói és alkalmazotti állomány létszámát.

A felek megállapodtak abban is, hogy a 2008. évi Paraméterkönyv előkészítésébe még aktívabban bevonják az érdekképviseleteket, továbbá szó esik olyan fejlesztésekről is, melyek hosszú távon meghatározzák a BKV működését.

A BKV Zrt. vezetősége továbbra is fokozott figyelmet fordít a munkakörülmények javítására, valamint a munkavédelmi szabályok maradéktalan betartására.

A felek megállapodtak abban is, hogy a BKV Zrt. működésének rövid-, közép- és hosszú távú terveinek döntés-előkészítésébe a munkáltató bevonja a szakszervezetek képviselőit is.